Woede over warmtepompen! Mensen worden bedrogen met gigantisch hoge rekeningen

Woede over warmtepompen! Mensen worden bedrogen met gigantisch hoge rekeningen

De warmtepomp: aanwinst of verschrikking? Bron: Shutterstock: Door Alexxxey

Niet iedereen is even blij met de warmtepomp, ondanks alle 'reclame' vanuit de overheid voor deze 'schone' energiebron blijkt de rekening van een warmtepomp toch iets hoger te zijn dan verwacht. Honderden huishoudens in Den Haag kwam dit jaar erachter dat de warmtepomp een dure grap is, normaliter krijgen ze geld terug van de energiemaatschappij, maar dit jaar lag het net wat anders: ze moesten flink bij betalen, terwijl ze nu net die dure warmtepomp hebben geïnstalleerd.

Afgelopen maart kregen veel inwoners van de Haagse wijk Transvaal Midden hun energierekening op de mat. Veel huishoudens krijgen normaal gesproken dan juist geld terug, echter tot hun verbazing moesten ze ineens flink wat centjes bij betalen. Dit tot schrik van de huishoudens.

„Hoe kan dat? Ons werd een duurzame woning voorgeschoteld met lagere energiekosten dan wanneer je op het gas bent aangesloten. Bovendien was de winter zacht”

De bewoners moesten overstappen op een warmtepompsysteem, en dit is allemaal ergens nog te begrijpen, behalve als je leest dat voor veel huishoudens de vaste lasten gigantisch zijn gestegen.

Raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag gaat om opheldering vragen bij de gemeente. Want met dit soort acties ga je weinig goodwill kweken voor 'duurzame' alternatieven.

„Eerst iedereen verplicht de energietransitie inrommelen om daarna je handen in onschuld te wassen. Het moet niet zo zijn dat je honderden euro’s meer betaalt terwijl je in een goed geïsoleerd huis zit, dat bedrag zou je juist moeten terugkrijgen. Duidelijk is dat over de ruggen van bewoners iemand hier behoorlijk beter van wordt, het klimaat als oplichtersmodel.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties