Woke BIJ1 organiseert pro-Hamas demonstratie in Groningen: "Solidariteit met Palestina"

Woke BIJ1 organiseert pro-Hamas demonstratie in Groningen: "Solidariteit met Palestina"

Pro-Palestina-demonstranten. Foto via Shutterstock.com, door ChameleonsEye

Vandaag organiseert de Groningse afdeling van BIJ1 (samen met andere organisaties) een demonstratie op de Grote Markt. BIJ1 wil namelijk duidelijk maken dat de partij het beleid van Israël afkeurt. Daarentegen wil de partij juist steun uitspreken voor "de Palestijnen," en dus voor Hamas.

Het protest begint vandaag om 16:00 uur. Demonstranten worden opgeroepen Palestijnse vlaggen mee te nemen.

BIJ1 organiseert de demonstratie samen met uitgesproken Woke- en BLM-organisaties als het Nederlands Palestina Komitee, de Internationale Socialisten, het Groningen Feminist Network, Jabalya Groningen, en Decolonize Groningen.

Hamas is een terroristische organisatie die in het verleden bloederige aanslagen heeft gepleegd op inwoners van Israël. De terroristen richten zich daarbij op civiele én legerdoelen. Soms gaat het om militairen, op andere momenten om burgers. Maar meestal gaat het om burgerdoelwitten. Het doel van Hamas is immers om angst aan te jagen.

Ook heeft Hamas een lange geschiedenis van het vervolgen en doden van de eigen bevolking in Gaza. Tegenstanders en critici van Hamas worden veelvuldig op wrede wijze behandeld; van martelingen in gevangenissen tot executies.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
BIJ1 Groningen Terrorisme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties