Woningcorporaties stellen 1000 extra woningen beschikbaar voor vluchtelingen

Geen categoriesep 27 2015, 17:00
De woningcorporaties zeggen dat ze ervoor willen zorgen dat de extra vluchtelingen opgevangen kunnen worden.
Woningcorporaties Rochdale en Eigen Haard zeggen dat ze 1000 extra woningen in Amsterdam beschikbaar zullen stellen aan vluchtelingen uit het Midden-Oosten. De vluchtelingen die in de huizen mogen wonen hebben al een verblijfsvergunning.
Hoewel het de woningcorporaties in eerste instantie om vluchtelingen gaat zeggen ze dat 'gewone jongeren' ook in aanmerking komen voor de noodwoningen. Het doel is om, via deze methode, vluchtelingen te laten mengen met 'gewone Amsterdammers.' De bedoeling daarvan is natuurlijk om het gemakkelijker te maken voor de nieuwkomers om te integreren.
Een nobele gedachte, maar het is nog maar de vraag of 'gewone' Amsterdammers daar net zo over denken. Het is bekend dat mensen in wijken waar veel vluchtelingen worden opgevangen niet blij zijn met de nieuwe 'wijkcultuur.' Het is maar de vraag of dat anders zal zijn wat de 'gewone' jongeren betreft.
Rochdale en Eigen Haard volgen in de voetsporen van woningcorporatie De Key. Die organisatie liet eerder al weten dat het 500 woningen ter beschikbaar stelt voor de duizenden vluchtelingen die ons land de afgelopen maanden zijn ingekomen.
De vluchtelingen waar het om gaat komen vooral uit Eritrea en, natuurlijk: Syrië. Ook komen ze uit andere landen in het Midden-Oosten waar het al een paar jaar bijzonder onrustig is. Zij zeggen naar West-Europa te komen omdat ze hun leven in eigen land niet zeker zijn. Critici stellen echter dat de meesten van hen gelukszoekers zijn die naar Nederland (en Duitsland) komen op zoek naar een beter economisch leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten