Wordt het toch nog koud deze winter? Met deze truuk ben je in ieder geval goed voorbereid!

Wordt het toch nog koud deze winter? Met deze truuk ben je in ieder geval goed voorbereid!

Het was zeker geen witte Kerst, maar er is nog genoeg tijd voor een koude winter. Met deze simpele tip kun je in ieder geval je voeten altijd warm houden!

Geloof jij er niets van dat het de hele winter zo warm blijft? Wil je goed voorbereid zijn op winters die nog komen? Of heb je simpelweg gewoon altijd koude voeten? Deze handige tip is dan voor jou! Het is niet altijd makkelijk om warme voeten te houden, zelfs met goede schoenen en een dik paar sokken. De kou komt er uiteindelijk vaak toch wel doorheen, zeker als je door de sneeuw moet. De oplossing is verbazingwekkend simpel.

Je hebt hier, behalve je schoenen, maar één voorwerp voor nodig. Het is iets wat we eigenlijk al lange tijd voor onze auto's gebruiken om ze warm te houden, maar raar genoeg nog niet voor onszelf. Ik heb het over die reflecterende schermen die je 's nachts over je ruiten kunt doen zodat ze niet bevriezen:

[caption id="attachment_127970" align="aligncenter" width="700"]Foto: weathertech Foto: weathertech[/caption]

Een handige video laat nu echter zien hoe je die schermen ook voor je schoenen kunt gebruiken. Dat gaat in een paar, simpele stappen:

1) Haal je zooltje uit je schoen en leg het op het scherm.

2) Trek met een stift of pen de omtrek van het zooltje om op het scherm.

3) Snijd of knip de getekende vorm uit.

4) Leg de vorm in je schoen, en leg het oorspronkelijke zooltje hier overheen.

5) Herhaal de vorige stappen voor de andere schoen.

En voila, je hebt geweldig geïsoleerde schoenen! Je zult zien dat je voeten veel langer warm blijven dan zonder de extra zooltjes. Hoezo dit werkt? De schermen zijn ten eerste gemaakt van een materiaal dat goed isoleert, meestal schuim met veel lucht. Dit houdt de kou buiten, en de warmte binnen. Ten tweede reflecteert de zilverkleurige buitenkant de warmte terug naar je voeten. Dat dit werkt is bewezen: kijk maar naar het verschil tussen een auto in de winter die wél zo'n scherm had, en eentje die dat niet had. Een wereld van verschil!

Zo zie je maar: koude voeten kunnen tot het verleden behoren. In deze video legt de bedenker van deze truuk het allemaal uit:

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/Keep-Your-Feet-Warm-With-This..-_Quick-Trick_-360p.mp4"][/video]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Kou schoenen voeten Zool

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties