Wouter Bos censureert Pim Fortuyn

Wouter Bos censureert Pim Fortuyn

Er zit een verborgen knip in het fragment van Pim Fortuyn dat Wouter Bos via de staatsomroep met ons wilde delen.

Censuur bij de staatsomroep. Wouter Bos (of de VPRO-redactie, of allebei) hebben de woorden van wijlen Pim Fortuyn in een andere volgorde versneden gemonteerd, zodat de boodschap dat de islam een gevaar is voor de vrede niet getoond werd. Dit moet bewust zo zijn gedaan, zo'n montage is er niet voor niets.

Vergelijk het originele RTL7-fragment vanaf 2:55 op YouTube met het door Bos aangepaste fragment dat VPRO's Zomergasten uitzond (fragment onderaan deze post). Precies dit fragment is er doelbewust uitgeknipt.

Bos liet het Fortuyn-fragment zien om te kunnen zeggen dat Fortuyn grote wereldproblemen 'klein' kon presenteren door de menselijke maat in het oog te houden. Wat Bos niet liet zien, is dat Fortuyn grote wereldproblemen (de vele conflicten die de islam veroorzaakt) ook in al zijn grootheid onverbloemd benoemde.

Wat dan wel weer werd getoond, is dat Fortuyn benoemde dat ook vanuit het christendom vele conflicten zijn ontstaan. Maar de kijkers van Zomergasten werd onthouden dat Fortuyn dat als opmaat meldde om tot zijn punt te komen: dat de islam een bron van onvrede en oorlog is in het hier en nu, daar waar andere religies dit niet langer meer zijn. Dat voor Fortuyn cruciale punt werd weggepoetst in de Wouter Bos-show. In gewonemensentaal noemen we dat censuur.

Eerder al zei Hans Teeuwen bij Zomergasten dat hij zichzelf censureerde. Dat is niet dapper, maar wel eerlijk. Dat is nog tot daar aan toe. Bos ging echter een stapje verder en censureerde afgelopen zondag een vermoorde politicus die zich niet meer kan verdedigen tegen zulk onrecht. Is dat nou wat Bos bedoelde met "de waarheid een duwtje in de goede richting geven, zonder te liegen"? Is dat nou de "subtiele spin" die Bos voor ogen heeft? Een onwelgevallige mening postuum wegpoetsen en de woorden van een voormalig politiek opponent compleet verdraaien?

Nu deed hij het weer; Bos verdraaide de woorden van een ander en hij loog. Bos zei in Zomergasten: "Zonder de moord op Fortuyn was ik nooit fractieleider geworden." De werkelijkheid is echter dat Wouter Bos zonder de publieke omroep nooit genoeg zetels voor de PvdA had kunnen halen.

Stel nu dat we geen publieke omroep hadden. Dat had Nederland maar liefst 113 miljard aan staatsschuld gescheeld; het bedrag waar Bos als minister van Financiën verantwoordelijk voor is. Iedere Nederlander - van zuigeling tot bejaarde - draagt dankzij Bos 6500 euro staatsschuld extra met zich mee. Daar heeft Bos hoogstpersoonlijk voor gezorgd tussen 2007 en 2010. En dan flikt hij Fortuyn postuum ook nog zo'n lage streek. Je moet het maar durven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties