Wrakingsverzoek Geert Wilders is toegewezen: proces naar een geheel ander hof

Wrakingsverzoek Geert Wilders is toegewezen: proces naar een geheel ander hof

Ja hoor, Geert Wilders heeft het voor elkaar. De advocaat van Geert Wilders, Geert-Jan Knoops wilde eerst dat het proces werd uitgesteld, omdat die eerst onderzoek wilde laten doen naar de uitspraak van Alexander Pechtold. Dat verzoek werd niet ingewilligd, maar door het toewijzen van het huidige verzoek wordt het proces alsnog vertraagd, aangezien de zaak nu moeten worden overgedragen aan een ander hof.

Knoops wil naar eigen zeggen weten waarom het Openbaar Ministerie (OM) niet is overgegaan tot de vervolging van Alexander Pechtold. De D66-leider zei eerder dit jaar: "Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet."

Dit zei Pechtold in de nasleep van de affaire rondom een door de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, verzonnen ontmoeting met Vladimir Poetin.

De advocaat van Wilders claimt dat de woorden van Pechtold in dezelfde categorie vallen als de uitspraken waar Wilders nu voor terechtstaat.

Dit is erg goed nieuws voor Geert Wilders, aangezien de kans niet erg hoog werd geacht dat het verzoek zou worden ingewilligd, want het kwam voort uit het idee dat het hof vooringenomen was. Dit besluit heeft dus nogal wat implicaties met zich mee. Enfin, we zullen zien wat er uit voort komt en wat er met de uitspraken van Alexander Pechtold wordt gedaan!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer