Wrakstukken gecrashte MS804 gevonden voor Egyptische kust, terreuraanslag zeer waarschijnlijk

Wrakstukken gecrashte MS804 gevonden voor Egyptische kust, terreuraanslag zeer waarschijnlijk

De Egyptische marine heeft wrakstukken van het vliegtuig en persoonlijke bezittingen van de passagiers aangetroffen in de Middellandse Zee.

De zoektocht naar EgyptAir vlucht MS804 heeft al snel tot resultaat geleid: de Egyptische autoriteiten hebben wrakstukken van het vliegtuig gevonden op zo'n 290 kilometer van de Egyptische kust, ter hoogte van Alexandrië. Eerdere berichten dat er in Griekenland wrakstukken zouden zijn gevonden, bleken niet te kloppen. Dat de vondst van Egypte wél daadwerkelijk van vlucht MS804 afkomstig is, lijkt een stuk waarschijnlijker: er zijn zelfs persoonlijke bezittingen van passagiers gevonden.

Het belangrijkste doel van de zoektocht zijn nu de lichamen van slachtoffers, en de zwarte doos van het vliegtuig. Hopelijk brengen de gegevens definitief duidelijkheid over wat er in de uren voor de crash is gebeurd met het vliegtuig. Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat het gaat om een terroristische aanslag – volgens de Egyptische regering is dat zelfs waarschijnlijker dan een technisch mankement.

De Griekse Minister van Defensie Panos Kammenos meldde dat het vliegtuig waarschijnlijk een vrije val heeft doorgemaakt en 360 graden ronddraaide voor het uiteindelijk neerstortte. Dit kan erop wijzen dat er een worsteling in de cockpit heeft plaatsgevonden. Het scenario van de Griekse minister is gebaseerd op de laatste gegevens van het vliegtuig voordat uiteindelijk elk contact werd verbroken.

Uiteindelijk zullen de gegevens uit de zwarte doos uitkomst moeten bieden. De doos bevat niet alleen informatie over het technische verloop van de vlucht, maar ook een opname van de gesprekken in de cockpit. Als er sprake is geweest van een kaping, moet dat zeker te horen zijn op deze opname. Vooralsnog is er dus geen zekerheid over wat er precies is gebeurd, maar de meeste signalen wijzen in de richting van een aanslag. Bij de crash kwamen alle 66 inzittenden om het leven.

Lees meer over:
vliegramp EgyptAir

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties