Wu-Tang Clan breekt alle records: verkoopt duurste album ooit

Wu-Tang Clan breekt alle records: verkoopt duurste album ooit

De Amerikaanse hiphopgroep Wu-Tang Clan heeft geschiedenis geschreven. De groep heeft onlangs namelijk de duurste cd ooit verkocht. Hoewel niet duidelijk is hoeveel er precies voor betaald is gaat men ervan uit dat het om enkele miljoenen gaat.

En ja: dat voor slechts één album.

Het album is gemaakt door de overgebleven van de groep. De nummers werden opgenomen tussen 2006 en 2013. Op de cd staan 31 nummers. In totaal staat er voor 128 minuten muziek op.

De reden dat een verzamelaar "miljoenen" heeft betaald voor het album is dat er maar één van is. Het heet Once upon a time in Shaolin en mag de komende 88 jaar lang niet in het openbaar afgespeeld worden. Dat is één van de voorwaarden van het contract tussen de Wu-Tang Clan, de productiemaatschappij, en de koper.

De NOS legt uit:

De cd werd geleverd in een gegraveerde, handgemaakte doos van zilver en nikkel. Ook zit er een manuscript bij van 174 pagina's verguld perkament, met teksten en de ontstaansgeschiedenis van de nummers. De cd wordt bovendien geleverd met zijn eigen speakers, à 55.000 dollar.

De reden dat Wu-Tang Clan dit heeft gedaan is dat de groep de consument eraan wil herinneren dat muziek wel degelijk waarde heeft, ook in het tijdperk van 'gratis downloads.' Artiesten stoppen er hun hart en ziel in: mensen moeten dat beseffen en wat meer respect hebben voor hun 'product,' oftewel de muziek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties