Wybren van Haga ziedend na blokkade op LinkedIn: 'We zijn in dit land hard op weg naar een dictatuur!'

Wybren van Haga ziedend na blokkade op LinkedIn: 'We zijn in dit land hard op weg naar een dictatuur!'

Wybren van Haga in de Tweede Kamer. Bron: TCE Media / Dagelijkse Standaard.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga is laaiend dat social medium LinkedIn zijn account tijdelijk heeft afgesloten. Aan journalisten meldt het afgelopen maand van Forum voor Democratie afgesplitste Kamerlid dat hij denkt dit Nederland flink op weg is een autocratie te worden: "Als we meningen van volksvertegenwoordigers gaan blokkeren zijn we in dit land hard op weg naar een dictatuur," aldus een boze Van Haga: "Doen social mediagiganten de vrijheid van meningsuiting nu in de uitverkoop?"

De fractievoorzitter van de Groep Van Haga vindt sowieso dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij of zij wil, maar dat parlementariërs daar nog eens een streepje voor in hebben: 'Het blurren van politici is een absolute no-go,' laat hij weten.

Van Haga hoopt dat LinkedIn na de berichten van zijn kant de blokkade van zijn profiel opheft. Gebeurt dat niet, dan beraadt hij zich op een gang naar de rechtbank. In de tussentijd moet de politiek alvast ingrijpen bij bedrijven als LinkedIn, denkt hij: "Tijd om ze keihard aan te pakken!"

?s=21

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties