Yes, daar gaan we dan! De strijd om ISIS-bolwerk Mosul te bevrijden is eindelijk begonnen

Yes, daar gaan we dan! De strijd om ISIS-bolwerk Mosul te bevrijden is eindelijk begonnen

Koppensnellersorganisatie ISIS staat op het punt nu zélf een gepast kopje kleiner gemaakt te worden: de belangrijke stad Mosul wordt door de internationale anti-ISIS-coalitie eindelijk aangevallen.

Al maanden wordt er gewag gemaakt van een op handen zijnde operatie om Mosul - na Raqqa de belangrijkste stad in het ISIS-kalifaat, en de tweede stad van Irak - te bevrijden uit handen van de moordlustige terroristen. De datum om met de belegering te beginnen wordt telkens uitgesteld, maar vandaag lijkt het er dan éindelijk op dat het laatste uurtje voor de ISIS-strijders uit Mosul geslagen heeft:

"In Irak is een grote militaire operatie van start gegaan om de stad Mosul te heroveren op terreurorganisatie Islamitische Staat. Dat melden Turkse en Iraakse media.

De Amerikaanse artillerie zou op 20 kilometer van de stad, projectielen hebben afgevuurd op IS-doelen ten oosten van de stad, zo zegt een commandant van Peshmerga-strijders."

De Amerikanen ontkennen uiteraard dat ze begonnen zijn met het in de pan hakken van ISIS in Mosul. Zelfs al hebben de Peshmerga het al min of meer verklapt, de VS probeert toch het verrassingselement te maken.

Zulke subtiliteit is echter niet besteed aan het Irakese leger: dat heeft flyers uitgestrooid over de stad en roept daarin dat de bevrijding nabij is, en het hoog tijd wordt voor een Irak zonder terroristen met een 'donker geloof'. Ook wordt bewoners aangeraden zich niet op te houden in de buurt van ISIS-doelwitten.

Hoe dan ook: bring it on. Het wordt tijd wat gestoorde jihadisten een enkeltje naar de hel te geven. Laten we hopen dat de Nederlandse F16's ook zo hun bescheiden steentje mogen blijven bijdragen, want dat dit horrorkalifaat zo snel mogelijk moet worden opgedoekt staat buiten alle kijf. Weg met deze agressieve zeloten die mensen letterlijk als slachtvee gebruiken. Mosul, here we come!

Lees meer over:
ISIS Irak Mosul Irakese leger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties