Zachte heelmeesters maken stinkende Noord-Koreaanse wonden

Geen categorieapr 06 2014, 19:00
Om de grote mond van Pyongyang te sluiten stuurt Amerika nu weer een oorlogsschip naar Koreaanse wateren. Hoe lang gaat deze semi-militaire oplossing van een beetje over en weer dreigen nog door?
Hoeveel tijd, geld, moeite en mensenlevens zijn er inmiddels al gestopt in het vakkundig stil proberen te houden van één van de grootste schandvlekken op de wereldbeschaving; het stalinistische regime van Noord-Korea? Ongetwijfeld echt veels te veel. Nu dit weer:

De Verenigde Staten gaan twee extra oorlogsschepen aan Japan leveren die zijn uitgerust met een systeem om raketten uit te schakelen. De Amerikaanse toezegging is een reactie op de recente raketlanceringen van Noord-Korea.

Het is heel goed dat de VS haar handelsbelangen (en die van haar partner Zuid-Korea), desnoods op militaire wijze durft veilig te stellen, maar het is wel jammer dat dit al zo'n beetje een halve eeuw op uiterst halfbakken wijze gebeurt. Al decennialang probeert men Pyongyang richting openheid en modernisering te bewegen met slechts diplomatieke middelen en met 'soft' militair vlagvertoon. Men gaat aan tafel zitten met het land, men stuurt de Kim-dynastie nog maar een lading voedselhulp of probeert de militaire dreigementen van de Noord-Koreanen gewoon weg te lachen. En als ze het echt heel bont maken: dan komt er nog even een oorlogsschipje aanmeren bij een Zuid-Koreaanse haven.
Deze appeasement-aanpak faalt jammerlijk, want intussen lijdt de bevolking van Noord-Korea nog immer onder grote armoede en erbarmelijke Middeleeuwse toestanden. Wie deze satellietfoto van oost-Azië bij nacht heeft gezien, snapt wat ik bedoel. Het is echt tijd dat de beschaafde landen van de wereld niet alleen deze militaire dreiging wegnemen, maar ook bij wijze van ontwikkelingshulp de Noord-Koreanen komen ontzetten. Laat de wereld maar eens zien waartoe de NAVO in staat is. Dat verstevigt ook nog eens de positie van Europa tegenover Rusland.
Mag ik het O-woord noemen? Ik ga gewoon het O-woord noemen. Verklaar Noord-Korea maar gewoon eens de oorlog. Als je snel en meedogenloos toeslaat (waar het Amerikaanse leger heel goed op is toegerust), zit Kim Jong-Un sneller in een Scheveningse cel dan dat hij z'n vinger kan verplaatsen naar de lanceerknop van z'n nucleaire speeltjes. Lang leve vrijheid, en weg met communistische dreigschreeuwlelijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten