Zakkenvuller Toine Manders verruilt VVD voor 50Plus

Geen categorieokt 17 2013, 13:59
Zo gaat dat in zakkenvullend Brussel.
Toine Manders, die 15 jaar lang voor de VVD in Europa heeft gezeten - voornaamste wapenfeiten: steun voor Europese belastingheffing en verhoging van het Europees budget - gaat het nu proberen bij een andere partij in verval. Ik heb het dan natuurlijk over 50Plus; de ouderenpartij die jarenlang geleid werd door een man die de pensioenpremies van zijn eigen werknemers niet betaalde.

50Plus meldt dat er sinds mei gesprekken met Manders (57) worden gevoerd, onder meer over het belangrijkste onderwerp voor de ouderenpartij: de pensioenen.

Manders, die het lidmaatschap van de VVD inmiddels heeft opgezegd, is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap van 50Plus. Hij zal op de ledenvergadering op 2 november in Hilversum worden gekozen.

De reden dat Manders is overgestapt? Zijn derde termijn zit er bijna op. Dat is het maximaal aantal termijnen dat de VVD accepteert. Zijn oplossing is dus om zjin partij maar snel de rug toe te keren en linea recta over te stappen naar 50Plus. Zo zijn onze manieren in zakkenvullersparadijs Brussel: als de ene partij je niet wil hebben, dan spring je toch gewoon over naar de andere?
Maar genoeg over Manders - de man die nog lang niet klaar is met het vullen van zijn zakken. Deze transfer zegt namelijk ook het één en ander over 50Plus. Dit is namelijk een echte armoekeuze. Uit gekkigheid weten de ouderenlobbyisten blijkbaar niet meer wat ze moeten doen. En dus komen ze uiteindelijk maar met Manders op de proppen. Omdat je als partij toch iemand op je kieslijst moet zetten; dan maar een zakkenvuller pur sang, die nog eurofieler is dan Alexander Pechtold.
Nu hopen dat zowel 50Plus als Manders volgend jaar naast een zetel in het Europees parlement grijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten