Ze stierf drie maanden na haar eerste schoolgala. Wat er echter gebeurde met haar jurk zal haar trots maken

Ze stierf drie maanden na haar eerste schoolgala. Wat er echter gebeurde met haar jurk zal haar trots maken

Het is altijd tragisch als een jong kind overlijdt. Maar wat er gebeurt met haar jurk die ze vlak voor haar dood droeg bij haar eerste (en, door het noodlot, ook haar laatste) schoolgala moet toch een enorme opsteker zijn.

Toen de 16-jarige Catherine Malatesta voor het eerst naar een schoolfeest ging, vertelde ze haar moeder hoe blij ze was: "Ze kwam naar me toe en zei 'Mama, voor het eerst in een lange tijd voel ik me weer mooi.' Het was een geweldig moment en ik was enorm blij dat ze zich één dag zo kon voelen. Het was een hele bijzondere avond voor ons allemaal."

catherine-003-inline-today-160419_fdbd91b29b8eefbc7a3c83ee7223784b.today-inline-large

Toen de avond weer voorbij was, keerde Catherine terug naar waar ze al maanden verbleef: het ziekenhuis. Het tienermeisje had namelijk een levensbedreigende vorm van kanker, en moest daarvoor behandeld worden. Hoe gevaarlijk die ziekte was, bleek wel: drie maanden later stierf ze.

catherine-001-inline-today-160419_fdbd91b29b8eefbc7a3c83ee7223784b.today-inline-large

Iedereen was kapot van de dood van Catherine, maar haar vriendinnen besloten het niet te laten bij het tragische en veel te vroege overlijden van hun dierbare Catherine. Ze startten het "Vrouwengenootschap van de Reizende Galajurk" en besloten Catherine's hemelsblauwe galajurk zelf te dragen bij bijzondere gebeurtenissen - op die manier zou hun overleden vriendin toch nog bij hen blijven.

Jillian droeg de jurk bij een gala op haar middelbare school:

catherine-dress-inline-today-160419_220ac709756bdeecef4b99eda6a66484.today-inline-largeJillian zei daarbij:

"Ik voelde zeker dat ze de hele tijd bij me was. Het was een ervaring die ik tegen niets in deze wereld zou willen inruilen. Het is een extra herinnering van haar waar ik me aan kan vasthouden."

Bij die ene vriendin zal het zeker niet blijven! Emma zal op 13 mei de jurk dragen bij haar gala, en vriendin Lauren zal Catherine's jurk dragen op 20 mei bij weer een ander gala. En ook vriendin Carly zal op haar middelbare school de befaamde blauwe jurk aantrekken om haar overleden vriendin te eren.

Catherine's moeder voelt zich dan ook enorm gelukkig met alle support die haar dochter krijgt, zelfs na haar dood:

"Ze zou dit ongelooflijk hebben gevonden. Ik ben geraakt door het pure geluk en de magie van Catherine's vriendinnen die haar jurk dit jaar - en daarna - willen dragen."

En dat klopt zeker. Het is een prachtig eerbetoon aan een ons veel te vroeg ontvallen ziel. Moge Catherine - door middel van jaar jurk - eeuwig blijven leven.

Lees meer over:
kanker jurken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties