Ze verloor haar baby tijdens de aanslag in Nice. Dan staat deze dappere heldin op...

Geen categoriejul 16 2016, 11:00
In de gewelddadige chaos die de terroristische aanval in Nice met zich meebracht verloor één jonge moeder haar baby. Eén vrouw ziet het tafereel en besluit in te grijpen...
Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar twee dagen geleden gebeurde het tijdens Bastille-dag in de Franse stad Nice weliswaar toch mis: een truck reed op een menigte in en doodde tientallen mensen. Honderden werden gewond, en talloze andere vormen van leed werden mensen aangedaan. Waaronder ook het feit dat deze lieve baby - die in een kinderwagen zat - z'n moeder kwijtraakte.
Screen-Shot-2016-07-15-at-17.40.53
Slechts acht maanden oud is dit hummeltje, en daar was-ie dan: moederziel alleen in Nice, terwijl een terroristische aanval aan de gang was. Op Facebook verscheen een paniekerig bericht van z'n moeder, Tiava Banner:

"We zijn BB van 8 maanden verloren. Nice, vrienden, als je hem gezien hebt, als je daar was, als je 'm opgepikt heb, neem alsjeblieft contact met me op!!!!!"

Maar daar was nog niet direct antwoord op. Maar 'BB' was helemaal in orde, zoals een andere Facebook-status wel bewees:
https://www.facebook.com/rebeccaj.boulanger/posts/10157440372240144
Rebecca Boulanger had de jongen zien liggen en hem samen met haar man tijdelijk in huis genomen, om te beschermen tegen alle waanzin die buiten aan de gang was. Gelukkig had Rebecca een groot netwerk en werd de status veelvuldig gedeeld, waaronder een pastoraal werker die een nog groter netwerk had. Binnen de kortste keren waren moeder en zoon achterhaald:
https://www.facebook.com/rebeccaj.boulanger/posts/10157440756090144
Drie hoeraatjes voor de kracht van social media! Je zou er toch niet aan moeten denken wat er gebeurd was als die jongen z'n moeder niet meer had kunnen vinden...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten