Zeldzame Audi gestolen bij overval

Geen categorieokt 15 2015, 9:24
De daders schoten enkele malen in de lucht.
In Amsterdam is een exclusieve Audi gestolen bij een gewapende overval. De auto werd gebruikt voor filmopnames bij de Piet Heintunnel, maar daar werden de eigenaar en een cameraman onder bedreiging van vuurwapens gedwongen om de auto af te staan. Ook werd er een paar keer in de lucht geschoten door de overvallers.Het bestelbusje waarin de overvallers aan kwamen rijden, staken ze kort voor de overval in brand. Na de overval gingen de daders er met de Audi vandoor.
De diefstal van de Audi is een groot verlies. Er is namelijk maar één zo'n Audi op de wereld. Met zijn 1000 pk is de Audi RS6 DTM ook één van de snelste auto's ter wereld, die makkelijk 300 kilometer per uur kan. Het voertuig is rond de half miljoen euro waard.
Eigenaar Douwe Leitner is enorm geschrokken van de diefstal:

"Ik voel me rot. Zoals u misschien weet is zo'n snelle auto erg gewild bij criminelen. Er bestaat daarom een kans dat hij ergens uitgebrand wordt gevonden."

Het is niet bekend waarom de auto is gestolen. Zo'n zeldzaam model is immers lastig door te verkopen, omdat de nieuwe eigenaar dan makkelijk kan worden getraceerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten