Zelfs politiekcorrecte VVD-jongeren woest op Halsema: "Boerka's passen niet bij de Nederlandse samenleving!"

Zelfs politiekcorrecte VVD-jongeren woest op Halsema: "Boerka's passen niet bij de Nederlandse samenleving!"

De JOVD is klaar met de GroenLinks-burgemeester.

Zo, zo. Dat wil toch wel wat zeggen! De JOVD -- de jongerenorganisatie van de VVD -- staat tegenwoordig bekend als overdreven politiekcorrect en feitelijk meer D66 dan VVD. Nou, dat moge zo zijn, maar vandaag laat de JOVD toch even zien dat ze haar rechtsliberale veren nog niet allemaal heeft afgeschud.

De jongerenorganisatie heeft namelijk een verklaring doen uitgaan waarin er op grandioze wijze de vloer wordt aangeveegd met Femke Halsema. Je weet wel, de GroenLinks-burgemeester van Amsterdam die eerder liet weten dat de boerkawet genegeerd moet worden in die stad.

"Halsema zou boven de politiek moeten staan en het niet handhaven van een wet kan alleen als daarvoor zwaarwegende redenen zijn, als de veiligheid bijvoorbeeld in het geding zou komen te staan," aldus de JOVD. " Haar enige argument is dat het niet bij Amsterdam zou passen om mensen met een boerka te mijden uit het openbaar vervoer. Dat is de omgekeerde wereld; boerka’s passen niet bij de Nederlandse samenleving en Amsterdam is daar onderdeel van."

Dat laatste is wel een nuttige toevoeging, want het heeft er onderhand alle schijn van dat de Halsema's onder ons denken dat er zoiets bestaat als de Republiek van Amsterdam.

Afijn, de VVD-jongeren gaan verder:

"Bovendien zal het nauwelijks extra druk leggen op de Amsterdamse politiemacht zoals Halsema beweert. Trambestuurders kunnen mensen simpelweg vragen om de gezichtsbedekkende kleiding te verwijderen, de politie hoeft er alleen aan te pas te komen als hier geen gehoor aan wordt gegeven."

De conclusie mag er zijn:

"Het zal Halsema sieren als ze zich niet zou uitlaten over partijpolitieke belangen als deze en zich bezig houdt waarvoor ze is aangesteld."

Natuurlijk zou het haar nóg meer sieren als ze het bijltje erbij neergooide. Maar ja. Iets met dromen en bedrog.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties