Zelfs politiekcorrecte VVD-jongeren woest op Halsema: "Boerka's passen niet bij de Nederlandse samenleving!"

Geen categorienov 27 2018, 20:00
De JOVD is klaar met de GroenLinks-burgemeester.
Zo, zo. Dat wil toch wel wat zeggen! De JOVD -- de jongerenorganisatie van de VVD -- staat tegenwoordig bekend als overdreven politiekcorrect en feitelijk meer D66 dan VVD. Nou, dat moge zo zijn, maar vandaag laat de JOVD toch even zien dat ze haar rechtsliberale veren nog niet allemaal heeft afgeschud.
De jongerenorganisatie heeft namelijk een verklaring doen uitgaan waarin er op grandioze wijze de vloer wordt aangeveegd met Femke Halsema. Je weet wel, de GroenLinks-burgemeester van Amsterdam die eerder liet weten dat de boerkawet genegeerd moet worden in die stad.
"Halsema zou boven de politiek moeten staan en het niet handhaven van een wet kan alleen als daarvoor zwaarwegende redenen zijn, als de veiligheid bijvoorbeeld in het geding zou komen te staan," aldus de JOVD. " Haar enige argument is dat het niet bij Amsterdam zou passen om mensen met een boerka te mijden uit het openbaar vervoer. Dat is de omgekeerde wereld; boerka’s passen niet bij de Nederlandse samenleving en Amsterdam is daar onderdeel van."
Dat laatste is wel een nuttige toevoeging, want het heeft er onderhand alle schijn van dat de Halsema's onder ons denken dat er zoiets bestaat als de Republiek van Amsterdam.
Afijn, de VVD-jongeren gaan verder:

"Bovendien zal het nauwelijks extra druk leggen op de Amsterdamse politiemacht zoals Halsema beweert. Trambestuurders kunnen mensen simpelweg vragen om de gezichtsbedekkende kleiding te verwijderen, de politie hoeft er alleen aan te pas te komen als hier geen gehoor aan wordt gegeven."

De conclusie mag er zijn:

"Het zal Halsema sieren als ze zich niet zou uitlaten over partijpolitieke belangen als deze en zich bezig houdt waarvoor ze is aangesteld."

Natuurlijk zou het haar nóg meer sieren als ze het bijltje erbij neergooide. Maar ja. Iets met dromen en bedrog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten