Zeven Eritreeërs en tien anderen opgepakt op industrieterrein, wilden naar Engeland

Geen categoriesep 05 2018, 16:00
Op een industrieterrein genaamd Moerdijk zijn zeven Eritreeërs opgepakt en nog tien anderen.Dat meldt een Moerdijkse wijkagent. Zij wilden via het industrieterrein de oversteek naar Engeland maken. Dat meldt het AD.
Eerst werden er zeven Eritreeërs aangetroffen en aangehouden waarna de politie samen met de Marechaussee een zoektocht begon naar andere verstekelingen op het terrein. Dit resulteerde in nog tien andere aanhoudingen en de inzet van een politiehelikopter.
Het hele clubje is overgeleverd aan de vreemdelingendienst. Burgemeester Klijs van Moerdijk beklaagde zich al langere tijd over de beperkte inzetbaarheid van de agenten bij de haven en schreef zelfs een brief aan minister Grapperhaus. Toen ging het nog over 'het groeiende probleem' van Albanese gelukszoekers maar we hebben er nu dus een etniciteit bij!
Dit hele gedoe heeft natuurlijk te maken met de vluchtelingen zoals we die in Calais hebben gezien. Men is in de veronderstelling dat, eenmaal aangekomen in Groot-Brittannië, er een voorspoedig leven op ze zit te wachten. Dé definitie van gelukszoekers dus!
Hoe deze mensen op het idee zijn gekomen om het nu via Moerdijk te proberen is nog niet bekend. Moerdijk is niet de enige haven vanwaaruit ze de oversteek proberen te maken. De kans bestaat dus dat er redelijk wat containers met Eritreeërs in de haven van Rotterdam staan geparkeerd. Rond 2000 poogden veel Aziaten om op deze manier de Verenigde Staten binnen te komen, wat vaak resulteerde in containers vol met gestikte mensen. Het ging hier weliswaar vaak om mensensmokkel voor prostitutie doeleinden maar dat zal zo'n mensensmokkelaar worst wezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten