Zie je een kind met zulke sandalen? Controleer dan direct hun voetjes!

Zie je een kind met zulke sandalen? Controleer dan direct hun voetjes!

Toen deze moeder de voeten van haar dochter zag, schrok ze zich rot.

Het is weer zomer, en dus is het weer tijd voor korte mouwen, een korte broek en natuurlijk slippers en sandalen. Ook kleine kinderen dragen graag open schoentjes als het buiten warm is – vooral als ze in het water willen spelen. Veel ouders geven hun kind dan watersandalen zoals op de foto. Van die rubberen sandalen die overal tegen bestand zijn. Ook Lisa Connor kocht ze voor haar dochtertje. In het roze, schattig toch?

De sandalen kosten maar een tientje, en kleine Esmé liep er vrolijk mee rond. Maar even later was ze allesbehalve vrolijk: de sandalen hadden diepe striemen in haar voet en enkel veroorzaakt. Lisa schrok zich natuurlijk rot toen ze het zag. Ik weet wat je nu denkt: die moeder heeft slecht opgelet en heeft haar dochter de hele dag in die goedkope sandalen laten rondlopen. Maar nee: de kleine meid had ze maar een halfuurtje aangehad! Moeder Lisa vertelt:

"Het is niet alsof ze er urenlang mee rondrende! Ze drentelde gewoon een beetje thuis rond en toen kwam ze opeens in tranen naar me toe. Haar enkel zat onder het bloed. Oke, nieuwe schoenen zitten nooit direct lekker, maar dit is gewoon belachelijk."

Op Facebook postte Lisa foto's van de verwondingen van haar dochter, en het is niet fijn om te zien:

Untitled2

Ai... Dat ziet er lelijk uit. Lisa vertelt hoeveel pijn Esmé had:

"Ze was aan het huilen en aan het kermen, en ik dacht eerst dat ze gewoon moe was. Maar toen zag ik hoeveel bloed ze had... Haar vader had een uur nodig om haar te kalmeren."

Lisa heeft contact opgenomen met de verkoper, en inmiddels worden de sandaaltjes verkocht met de waarschuwing dat ze niet voor langere periodes mogen worden gedragen. Maar zoals blijkt uit het geval van Esmé kunnen de sandalen al na een halfuur voor nare verwondingen zorgen. Kijk dus heel goed uit: schoenen die er 'schattig' uitzien, zijn niet altijd het beste voor de voeten van je kind. En als je niet goed oplet, kunnen sandalen al gauw te strak zitten.

Dus als je kind dit soort schoentjes heeft, pas dan heel goed op. Of misschien ken je wel iemand met kinderen die deze zomer vast weer naar het strand gaan: waarschuw ze voor het risico van deze sandalen. Want dit wens je geen enkel kind toe!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties