Zie je een sjaal om een lantaarnpaal in je straat? Dit is wat het betekent

Zie je een sjaal om een lantaarnpaal in je straat? Dit is wat het betekent

Niemand weet wie erachter zit.

Steeds meer steden krijgen te maken met een vreemd, maar hartverwarmend fenomeen. Sjaals, vastgebonden om een lantaarnpaal. Het werd het eerst gesignaleerd in het stadje Seymour, in de Amerikaanse staat Indiana.

Felgekleurde sjaals, stevig vastgebonden om een lantaarnpaal op een straathoek. Is iemand de sjaal kwijt, en heeft een vriendelijke voorbijganger hem aan de lantaarnpaal gebonden om het zoeken makkelijker te maken? Nee. Is het een geheim teken? Hmm, niet echt. Maar wel is het een sjaal met een boodschap. Er zit een briefje aan:

Screen Shot 2015-12-16 at 16.40.56

"Ik ben niet kwijt! Pak me als je het koud hebt. Blijf warm. Gods zegen!"

Wauw. Iemand heeft besloten om de kerstgedachte op een bijzondere manier in de praktijk te brengen. De weldoener (of misschien zijn het er wel meerdere?) blijft liever anoniem, maar dat maakt het gebaar alleen maar mooier.

Screen Shot 2015-12-16 at 16.41.11

Een sjaal helpt je om warm te blijven als je het koud hebt. Dat kun je letterlijk opvatten – zo zullen de sjaals zeker van pas komen voor daklozen of mensen die geen geld hebben voor een warme winterjas. Maar er is ook een figuurlijke betekenis: als je je eenzaam voelt, of hulpeloos, is zo'n sjaal een teken dat er mensen zijn die om je geven, en aan je denken. Ook al ken je ze niet, ze zijn er wel.

Is dat niet prachtig? Of de sjaals ook al in Nederland zijn gesignaleerd, is niet bekend. Maar de boodschap van naastenliefde is overal ter wereld relevant, zeker in de donkere dagen voor kerst.

Lees meer over:
liefdadigheid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties