Zij wel: Hongaren mogen zich in referendum uitspreken over idioot migrantenquotum van EU

Geen categoriemei 03 2016, 15:00
Hongaren hebben weinig zin om duizenden migranten binnen te halen uit het Midden-Oosten. En neem het ze eens kwalijk.
Onze overlords in Brussel hebben er weer een nachtmerriedossier bij. Na de 'nee-stem' in Nederland tegen het associatieverdrag met Oekraïne krijgen Hongeren in het najaar hun eigen referendum. Het onderwerp: het door de EU geëiste migrantenquotum.

De Hongaren mogen zich komend najaar uitspreken over de toewijzing van asielzoekers aan hun land door de Europese Unie. Het Hongaarse hooggerechtshof heeft dinsdag de weg vrijgemaakt voor een referendum over de verplichte EU-quota.

Natuurlijk wilden de Brusselse anti-Democraten voorkomen dat dit referendum er uiteindelijk komt, maar daar heeft de Hongaarse regering terecht lak aan. Die willen dat het Hongaarse volk zich hier wel degelijk over kan uitspreken. Ja ook -- of eigenlijk: met name! -- als dit betekent dat het quotum afgeserveerd wordt.
Brussel wil dat Hongarije 1300 Syrische immigranten opneemt, maar daar denkt premier Viktor Orban heel anders over. Die vindt dat het asielbeleid van de EU ervoor zorgt dat "e culturele en religieuze identieit van Europa [kan] vertekenen." En daar heeft hij geen zin in.
Ik kan dit alleen maar toejuichen. Niet alleen omdat Orban gelijk heeft dat het grote aantal asielzoekers Europa enorm veranderd, maar ook omdat hij Brussel terecht een middelvinger geeft. Het werd tijd dat meer leiders van lidstaten dat deden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten