Zijlstra: 'Pak ISIS-jihadisten Nederlanderschap af'

Geen categoriesep 17 2014, 12:37
Kernwaarden.
"Deze mensen hebben de kernwaarden van onze maatschappij geschonden... daar hoort een consequentie bij, dan ben je geen Nederlander." Dat zij VVD-fractieleider Halbe Zijlstra zojuist over Nederlandse extremisten die zich bij ISIS voegen.
Bram van Ojik (GroenLinks) is niet zo onder de indruk van dat idee. De reden? Je kunt het ze het land wel uitgooien, maar dan kunnen ze dus gewoon doen en laten wat ze willen in andere delen van de wereld. Het moet juist de bedoeling zijn, aldus de GroenLinksers, om die mensen terug naar Nederland te halen, te berechten, en gevangen te zetten.
Op zich ben ik het daar helemaal mee eens... maar het feit dat ze hun nationaliteit verliezen betekent niet dat ze niet vervolgd en berecht kunnen worden voor hun misdaden, misschien door Nederland, misschien door andere landen / instanties.
Kortom, Van Ojik heeft een goed punt, maar Zijlstra ook. Pak ze het Nederlanderschap af, maar zorg er ook voor dat terroristen ofwel om zeep worden geholpen, dan wel gearresteerd en berecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten