Zijn vrouw werd 30 jaar geleden blind. Gedreven door zijn liefde zorgt hij ervoor dat ze alsnog van een schitterende bloementuin kan genieten

Geen categoriefeb 19 2016, 16:00
Dit is wat echte liefde met je doet.
Een 86-jarige man uit Japan heeft de afgelopen twee jaar keihard gewerkt aan het maken van een enorme bloementuin voor zijn vrouw. De reden? Ze is blind, maar hij wil dat ze toch nog van bloemen kan genieten. Hoewel ze de bloemen niet kan zien, kan ze ze wél ruiken. En dat is waar haar ongelooflijk lieve man het voor deed.
https://twitter.com/Rkr21Sfmfr/status/454536173868679169?ref_src=twsrc%5Etfw
Toshiyuki en Yasuko Kuroki trouwden in 1956 met elkaar. Ze zijn nu dus maar liefst 60 jaar getrouwd. Sinds die dag zijn ze onafscheidelijk. Ze kregen twee kinderen en verhuisden naar een kleine boerderij met koeien in Shintomi Town nabij Miyazaki. Dat is niet zo interessant. Wel interessant is wat er na 30 jaar huwelijk gebeurde: de arme Yasuko kreeg namelijk zichtproblemen. Een week nadat de problemen voor het eerst ontstonden werd ze helemaal blind.
Logischerwijze was ze daar helemaal kapot van. Ze werd depressief en sloot zich helemaal op in hun kleine huisje; ze weigerde zelfs met anderen te praten.
https://twitter.com/blue_fithv/status/584314891382599680?ref_src=twsrc%5Etfw
Gedurende die moeilijke tijd struikelde Toshiyuki over een schitterende bloem, een shibazakura plant (een fuchsia). Toen hij de bloem oppakte viel het hem niet alleen op dat de bloem bijzonder mooi was, maar ook dat die heerlijk rook.
De echtgenoot besloot daarom om meer van dat soort bloemen te planten: op die manier kon zijn vrouw toch nog wat van de natuur genieten. Zijn vrouw vond het fantastisch en begon steeds meer op te leven.
En dat is niet alles. Ook kwamen er steeds meer toeristen naar het kleine boerderijtje van het echtpaar om de schitterende bloemen te bekijken en te ruiken. Om die instroom van toeristen aan te moedigen besloot Toshiyuki om zijn hele tuin vol te zetten met de fuchsias.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=627083050714304&set=a.627082660714343.1073741845.100002378454415&type=3&theater
Het gevolg: er kwamen niet alleen nog meer toeristen naar het echtpaar, maar Yasuko leefde ook weer helemaal op. Eerst ging ze alleen naar buiten om van de geur van de bloemen te genieten, maar eenmaal op het erf begonnen toeristen ook tegen haar te praten. Voor ze het wist was Yasuko ineens weer een gezellige dame die alom geliefd was.
Ongelooflijk genoeg komen er tegenwoordig ieder jaar (en dan met name in de maanden maart en april) maar liefst 7.000 toeristen naar het huis van het fantastische liefhebbende stel. Om tegemoet te komen aan de vragen van de toeristen heeft Toshiyuki zelfs een schuur gemaakt waarin hij allerlei foto's van zijn bloemen heeft gehangen en waar toeristen het verhaal van hem en zijn vrouw kunnen lezen/zien.
Wat een schitterend verhaal over de onsterfelijke en onbeperkte liefde die een man kan voelen voor zijn vrouw.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten