Zo gevaarlijk is het om af te spreken via Facebook. Meisje wordt bijna ontvoerd, maar komt met de schrik vrij

Geen categorieaug 11 2015, 16:00
Zijn tieners op de hoogte van de gevaren van sociale media?
Je hoort het steeds vaker. Tieners die afspreken met 'vrienden' die ze alleen kennen via Facebook. Dat kan soms leuk zijn, maar er kleven grote risico's aan. Het kan namelijk zomaar zo zijn, dat degene met wie je afspreekt, in werkelijkheid heel iemand anders is met kwaadaardige bedoelingen.
Ook in ons land is dit een actueel gevaar, zo werd de 13-jarige Lisa Tuk er onlangs ingeluisd door een nepaccount op Facebook. Ze dacht af te spreken met een leuke jongen van haar eigen leeftijd, maar in werkelijkheid zat kinderlokker Danny D. achter het account.
Een nieuwe video laat zien hoe riskant het kan zijn om af te spreken met iemand die je alleen kent van sociale media, en toont ook hoe ontzettend makkelijk het is om onwetende meisjes op deze manier in de val te lokken. Youtube-ster Coby Persin neemt een andere identiteit aan op Facebook en vraagt meisjes om af te spreken. Zullen ze op de uitnodiging ingaan?
Alle meisjes vallen voor de digitale charmes van de nepaccount, en spreken met hem af. Gelukkig heeft Coby geen kwade bedoelingen, hij wil juist meisjes bewust maken van de gevaren van sociale media. Hoe hij dat doet, zie je hier.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/The-Dangers-Of-Social-Media-Child-Predator-Social-Experiment-360p.mp4"][/video]
Screen Shot 2015-08-11 at 13.54.54
Heel goed dat Coby op deze heftige manier uitlegt waarom je – zeker als jong meisje – moet oppassen op het internet. Ook voor ouders is het goed om bewust te zijn van de risico's van sociale media. Op die manier kunnen we jonge mensen om ons heen beter beschermen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten