Zoemzoemzoem! Marianne Thieme gaat met Prinsjesdagjurk de strijd aan met insectengenocide

Geen categoriesep 17 2019, 14:00
Het gaat vandaag voornamelijk over geld, maar de Partij voor de Dieren zou de Partij voor de Dieren niet zijn als ze niet ook dierenleed zouden aankaarten. Dit keer geen statement tegen de bioindustrie of klimaatverandering. Nee: de uitsterving van insecten staat op het programma - en op de jurk - van Marianne Thieme.
De onafhankelijke politieke verslaggever Ernst Lissauer had vanmiddag de primeur: de nieuwe jurk van Marianne Thieme, speciaal voor Prinsjesdag. Het is inmiddels traditie dat de frontvrouw van de Partij voor de Dieren aandacht vraagt voor een specifiek dierengerelateerd probleem via haar kleding op Prinsjesdag. Dit jaar is het massale uitsterven van insecten het thema, op een mooie blauwe jurk.
Ernst schrijft over de ontmoeting:

"Het best bewaarde geheim van Prinsjesdag is de jurk van Marianne Thieme. De jurk vormt ieder jaar een statement om aandacht te vragen voor een misstand onder de dieren waar de mens iets aan kan doen. De jurk staat dit jaar in het teken van de verdwenen insecten."

En daar heeft mevrouw Thieme dan ook best wel een punt mee, toch? Insecten zijn belangrijke onderdelen van het ecosysteem van de wereld, en dan zeker ook Nederland. Eerlijk is eerlijk: ik zal geen traan laten als die nare steekmuggen van de aardbodem verdwijnen, maar als ze in hun kielzog het andere leven op aarde meenemen dan neem ik graag nog een abonnement op een paar van die jeukende, irritante muggenbulten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten