Zondag gaat het écht uit de hand lopen: 'Mensen zijn de intelligente lockdown zat'

Zondag gaat het écht uit de hand lopen: 'Mensen zijn de intelligente lockdown zat'

Stuart Miles / Shutterstock

Rondom het centrum van Rotterdam waren de tekenen al zichtbaar. De Nederlandse bevolking heeft de 'intelligente lockdown' massaal laten vallen. Wie nu de straten trotseert gaat even terug in de tijd. Alles lijkt weer bij het oude.

Ondanks de waarschuwing van onze minister-president om dit weekend niet massaal de straat op te gaan, lijkt een groot deel van Nederland helemaal klaar te zijn met de maatregelen.

Rondom het centrum van Rotterdam lijkt het leven -sinds de 'intelligente lockdown- weer als vanouds. Mensen gaan massaal de straat op om te genieten van het voorjaarszonnetje, vergetende dat we nog altijd in een crisis verkeren.

Het klinkt allemaal bijzonder gezellig, maar op zondag (wanneer ook de temperaturen zullen stijgen) gaan vermoedelijk nog meer mensen hun huis uit. Dan is de situatie echt niet meer te overzien en kan de beperkte capaciteit aan handhaving alleen maar vriendelijk toelachen.

De coronacrisis leek enigszins onder controle in Nederland, maar wanneer men zich niet aan de maatregelen weet te houden is het een logische conclusie dat de overheid de komende week nieuwe maatregelen zal aankondigen.

Update: Inmiddels heeft de gemeente Rotterdam besloten om de toegangswegen richting het Kralingse Bos in Rotterdam te sluiten.

Lees meer over:
Coronavirus Rotterdam

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer