Zorgminister Tamara van Ark neemt zes weken rust vanwege een pijnlijke nek

Zorgminister Tamara van Ark neemt zes weken rust vanwege een pijnlijke nek

Tamara van Ark is minister voor Medische Zorg. Bron: Tim Staps / Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Voorlopig moet De Tweede Kamer het stellen zonder Tamara van Ark (VVD). De minister van Medische Zorg is voorlopig uit de running vanwege een pijnlijke nek. Ze pakt op medisch advies van de dokter zes weken rust om haar nekklachten het hoofd te bieden.

Het takenpakket van Van Ark wordt de komende zes weken opgevangen door Paul Blokhuis (ChristenUnie), de staatssecretaris van Volksgezondheid. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid neemt de taken van Van Ark over van het ´kernteam coronamaatregelen, waar Van Ark ook deel van uitmaakt.

”Ik hoop in september genoeg hersteld te zijn om weer aan het werk te kunnen”, schrijft Van Ark op Twitter. Het demissionaire kabinet Rutte III komt na het zomerreces halverwege augustus weer bijeen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer