Zorgsector heeft maling aan minister en vraagt zorgbonus aan voor al het personeel, overheid keert gewoon uit

Zorgsector heeft maling aan minister en vraagt zorgbonus aan voor al het personeel, overheid keert gewoon uit

Een thuiszorgmedewerker en een patiënt dragen mondkapjes. Bron: Shutterstock.

Zorginstellingen blijken de zorgbonus massaal voor ál hun personeel te hebben aangevraagd, in plaats van alleen voor de 'handen aan het bed'. Volgens de instellingen hebben ze het werk namelijk met zijn allen gedaan, dus ook de schoonmaak en administratie. Instellingen kregen het aangevraagde bedrag gewoon op hun rekening.

Ministers De Jonge en Van Ark zijn natuurlijk niet blij met deze streek van de zorginstellingen, maar leuk is het wel. Ik kan me namelijk best voorstellen dat die instellingen het maar moeilijk kunnen verkopen aan hun eigen personeel dat de één wel wat krijgt en de ander niet. Iedereen moet daar harder werken door corona en wat dat betreft loopt ook iedereen daar een verhoogd risico om besmet te raken. De bonus geldt echter alleen voor mensen die minder dan 73.000 euro bruto verdienen.

Het probleem is alleen wel dat de instellingen hiermee een groot risico lopen, het gaat namelijk wel om een voorschot van belastinggeld. Dikke kans dus dat een flink deel van het bedrag later misschien wordt teruggevorderd en dat zal dan uit de zakken van de instellingen moeten komen. Maar ik vraag me af of het ministerie dit niet gewoon door de vingers gaat zien. Want tegen de tijd dat men terug wil gaan vorderen, zullen de zorginstellingen de kans vast niet laten gaan om aandacht te vragen voor de tekorten die men daar al jaren heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties