Zus van Willem Holleeder heeft spijt dat ze haar broer niet heeft vermoord

Zus van Willem Holleeder heeft spijt dat ze haar broer niet heeft vermoord

De walgelijke daden van Willem Holleeder zijn niet te beschrijven. Niet per se door de simpliciteit van de moord zelf, maar door de manier waarop het allemaal in constructie is gebracht. Manipulatie, schimmige deals, bedreigingen, iemand anders de moord laten plegen.

Veel mensen zullen er dan ook geen traan om laten als Willem Holleeder per ongeluk dood gaat en geen kans meer heeft om ooit nog in de samenleving te komen. De laatste die zich daar negatief over uit zou laten is de zus van Willem, Astrid Holleeder:

„Wim is een lafaard. Hij laat anderen het vuile werk opknappen en maakt daarmee ook de levens van de opdrachtnemers kapot. Hij verspreidt het kwaad. In zekere zin is hij daarmee een grotere misdadiger dan degene die de moord uiteindelijk pleegt”, zegt Astrid Holleeder in Trouw.

„Wim zal pas rusten als ik dood ben. En ik heb pas rust als hij er niet meer is (..) Misschien is een shoot-out wel de beste oplossing: wij samen in één ruimte en dat je dan na afloop twee lijken weg kan dragen.”

Heftige bewoording, maar het laat uiteindelijk wel zien wat iemand teweeg kan brengen. Niet alleen in je familie, maar ook in de samenleving. Willem Holleeder heeft voor een situatie gezorgd, waarbij niet alleen directe en indirecte schade is berokkend aan halve bekenden en 'collega's', maar ook aan de familie zelf. Uiteindelijk representeer je niet alleen jezelf als persoon, maar ook de mensen waar je mee omgaat en je eigen familie. De consequenties zijn niet alleen voor j0u als misdadiger, maar voor iedereen in je directe omgeving.

„Door Wims toedoen werden wij, Holleeders, maatschappelijk uitgescheten. Hoe voorbeeldig ik me ook gedraag, ik zal altijd de zus zijn van de man die twee oudere heren drie weken lang in doodsangst aan een paar kettingen gevangen heeft gehouden”, zegt ze, verwijzend naar de ontvoering van biermagnaat Heineken en zijn chauffeur.

Ik kan mij niet voorstellen hoe het is om familie te zijn van een misdadiger als Willem Holleeder, maar we moeten met zijn allen hopen dat die vent nooit meer ook maar iets kan doen of aanrichten buiten de gevangenis. Ik heb mijn twijfels, kijkend naar het rechtssysteem van Nederland, zeker met iemand die zo manipulatief kan zijn als Willem Holleeder. Daarnaast heeft hij ook veel connecties buiten de gevangenis, dus zelfs als hij vast komt te zitten is niet gelijk iedereen veilig. We zullen het zien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties