Zwaar triest! Freek de Jonge kaapt Boekenbal door statement tegen Baudet

Geen categoriemrt 23 2019, 8:00
Wat een trieste gewaarworden gisteren tijdens het Boekenbal. Wat een linksige intellectuele en literaire deugavond had moeten worden, werd het ook! Freek de Jonge dacht voor eigen publiek op te kunnen roepen tot het 'maken van een statement over de toespraak die Thierry Baudet heeft gehouden' maar het eindigde in een pijnlijke situatie!
Het is zó ontzettend pijnlijk om te zien. Met zo'n waan wat betreft je eigen positie in de maatschappij, is het ook niet verwonderlijk dat hij even op denkt te kunnen staan en z'n eigen politieke wensen zo onbeschoft te moeten etaleren. De Jonge is zo'n figuur die meent voor 'het volk' te spreken omdat híj iets vindt.
Freek waande zich natuurlijk ook 'in eigen kring', want zo'n Boekenbal is nogal een linkse clique. Dat maakt het natuurlijk nog triester, want dat droeg bij aan het 'verwarde man uit '68'-gedrag. Hij voelde zich als een vis in het water en werd dus zelfs door z'n PvdA, GroenLinks en D66 stemmende publiek uitgejouwd.
Hier zie je de laatste stuiptrekkingen van de generatie '68, die 'nog op de barricades stonden' en 'tenminste opkwamen voor hun idealen'. Van die idealen blijkt steeds minder van overeind gebleven of het effect was überhaupt minimaal. Misschien is het dan ook niet zo gek dat de man zich zo gedraagt. Best wel balen dat je 51 jaar geleden dacht echt iets te hebben veranderd, je sindsdien op die korte periode blijft teruggrijpen en dat al je werk bij het realiseren van die idealen nu als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wat een azijnpisser.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten