Zwakke Theresa May overweegt te doen wat haar critici vreesden: 'Twee maanden uitstel voor Brexit'

Geen categoriefeb 25 2019, 8:00
Wat maakt deze Remainer er een enorme puinhoop van zeg.
De Britse krant The Telegraph bericht dat Theresa May overweegt om Brexit met twee maanden uit te stellen. Ze zou die twee maanden dan willen gebruiken om te voorkomen dat er een 'No Deal Brexit' komt. Ze geeft daarmee gehoor aan de wens van drie Remain-ministers, Greg Clark, David Gauke en Amber Rudd. Die hebben haar hier feitelijk toe aangezet.
Let wel, dat uitstel komt er alleen als het Britse parlement het nieuwe voorstel waarmee ze in maart zal komen óók wegstemt. Als dat gebeurt is het dus meteen uitstel aanvragen en hopen dat de EU na twee extra maanden onderhandelingen iets meer coulance heeft. Ofzoiets.
Wat is May toch ongelooflijk zwak zeg. Zelden is Groot-Brittannië geregeerd door zo'n incompetente, kwakkelende, voetveeg. Natuurlijk, er zijn andere oud-premiers waarvan je denkt, 'die waren ook niet je van het,' maar man. Wat een drama is het met deze vrouw. En dat terwijl ze bij haar aantreden veel mensen deed denken aan Margaret Thatcher.
Nou, dat blijkt dus nogal een misvatting te zijn geweest. De Iron Lady was sterk, zelfbewust, en streng. May is een kwakkelaar. Ze doet maar wat en hoopt dat er op het laatste moment iemand, wie dan ook, to the rescue komt.
Helaas voor May zal het niet zo uitpakken. Of ze zet Brexit door en doet dat desnoods met een no deal-variant, of ze blijft maar aanmodderen en wordt uiteindelijk uit de partij gegooid door haar mede-Tories, wat betekent dat ze op zoek kan naar een nieuwe carriere, terwijl haar opvolger dit varkentje wast. Andere keuzes zijn er onderhand niet meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten