Zwarte Pieten opgedoken in Tiel: Sinterklaasactie blijkt een succes - actie Duindorp gestopt door Politie

Zwarte Pieten opgedoken in Tiel: Sinterklaasactie blijkt een succes - actie Duindorp gestopt door Politie

De intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet in het Friese Franeker. Bron: Harry Wedzinga / Shutterstock.com.

Gisteren doken er ineens allemaal Zwarte Pieten op in het centrum van Tiel, negen Zwarte Pieten gingen het centrum van Tiel in om snoepgoed uit te delen aan kinderen en vooral om gezelligheid te verspreiden. De actie was een succes, geen escalaties, en alleen maar vrolijke mensen.

Eigenlijk is het te raar voor woorden dat men een Zwarte Pietenactie als iets bijzonders ziet vandaag de dag. Dat geeft maar weer eens aan dat het stigma rondom Zwarte Piet hartstikke negatief is vandaag de dag. Waar het vroeger gebruikelijk was dat men in de weken voor Sinterklaas overal Pieten op straat tegenkwam is het nu een zeldzaamheid geworden.

?ref_src=twsrc%5Etfw

In Scheveningen en Duindorp probeerde men een Zwarte Pietenintocht te houden, dit onder het mom van een 'demonstratie', echter werd dit al snel afgebroken door de politie.

,,Om tien uur vanochtend kregen we een melding van een spontane optocht, die niet was aangemeld”, vertelt een woordvoerder van de politie. ,,De stoet was onderweg van Duindorp naar Laak. Onderweg hebben we de optocht ontbonden en men naar huis gestuurd.”

?ref_src=twsrc%5Etfw

Vergeleken met afgelopen weken was dit overigens wel een verademing. Eindelijk geen groepen raddraaiers die er op uit zijn om met elkaar te gaan matten. Toch zie je aan alles dat de sfeer rondom Zwarte Piet enorm grimmig is, de politie staat altijd klaar want de sfeer kan ieder moment omslaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties