Zwarte Piethaters slaan helemaal door: "geen geduld meer voor vreedzame protesten"

Geen categoriejun 03 2016, 16:00
Dit jaar wordt het nog een stuk grimmiger tijdens Sinterklaas, als het aan de tegenstanders van Zwarte Piet ligt.
De vogeltjes fluiten buiten, de zon schijnt vaker dan gemiddeld en het is zeker nog geen december, maar dat kan sommige mensen niets schelen: het "Zwarte Piet is racisme!"-seizoen is weer geopend, dames en heren.
Verschillende actiegroepen zitten namelijk al piekfijn uit te werken hoe ze Sinterklaas, misschien wel het mooiste kinderfeest ter wereld, dit jaar gaan zitten verpesten voor iedereen. Het maakt hen namelijk niets uit dat de gemiddelde Nederlander hier absoluut niet op zit te wachten: de groepen willen namelijk helemaal geen discussies meer, maar willen gewoon dat hun eisen worden doorgevoerd.
Wat hen betreft is het dan ook niet meer dan logisch als het bij deze afgelopen is met de vreedzame protesten van de afgelopen jaren. Nee, de gebeurtenissen van Gouda waren drie keer niets, en dit jaar zal de druk nog meer opgevoerd worden. "We hebben heel lang vreedzaam gedemonstreerd, maar er verandert weinig tot niets.", aldus Mitchell Esajas van 'Stop Blackface'. De waaromvraag achter dit alles zal bij hem waarschijnlijk niet zijn opgekomen. En dat is jammer, want dan zou hij er snel zijn achter gekomen wat het antwoord is: De meeste Nederlanders met gezond verstand snappen namelijk wel dat Zwarte Piet niets te maken heeft met racisme, en alles met blije kinderen, die Piet vaak veel cooler vinden dan Sinterklaas zelf.
Ik hoop dat dit één grote blufactie is, maar ik vrees het ergste. Genoeg actievoerders hebben al laten merken dat ze helemaal niet openstaan voor een gezonde discussie, en dat is dodelijk. Nee, niet alleen in Zweden zijn ze helemaal doorgeslagen, ook in Nederland is alles wat minderheden tegen het been stoot nu keihard racisme. De Sint kan dit jaar maar beter een leger aan beveiligingspieten meenemen uit Spanje, ben ik bang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten