Demonstrerende neo-nazi valt flauw door de hitte. Dan doet deze zwarte politieagent dit...

Demonstrerende neo-nazi valt flauw door de hitte. Dan doet deze zwarte politieagent dit...

Politieagenten dienen hun hele gemeenschap - óók de mensen waar ze verder weinig mee hebben en die hén haten.

Gisteren waren er twee demonstraties in South Carolina, Amerika. Eén demonstratie werd geleid door neo-nazi's - en met name door leden van de Ku Klux Klan - de andere demonstratie werd juist georganiseerd door Afro-Amerikaanse gemeenschapsleiders. Zoals je zou verwachten liep de situatie dan ook behoorlijk snel uit de hand.

Na het begin van beide demonstraties namen de spanningen razendsnel toe. De twee groepen scholden elkaar uit en de politie moest eraan te pas komen om ze uit elkaar te houden. In totaal werden er vijf mensen gearresteerd.

Dat is natuurlijk verschrikkelijk, maar er gebeurde ook iets heel moois: één van de demonstrerende neo-nazi's - die Afro-Amerikanen en andere ethnische minderheden dus haat - had bijzonder last van de hitte en viel bijna flauw. Wat er toen gebeurde zette het hele internet in vuur en vlam: een Afro-Amerikaanse agent liep snel naar de neo-nazi toe en hielp hem vervolgens snel naar een plekje in de schaduw.

In the photo, the officer, Leroy Smith, is seen holding the arm of the unidentified protester as he helped him up the stairs and out of the sun. According to the National Weather Service, temperatures in Columbia hit a high of 98 degrees Saturday.

The image was uploaded to Twitter by Rob Godfrey, South Carolina Gov. Nikki Haley’s deputy chief of staff. And it quickly went viral.

Als gezegd ging de foto onmiddellijk viraal. Rob Godfrey's Twitter-update is al meer dan 4.000 keer geretweet.

Een betere manier om racisme - en haat in het algemeen - te verslaan is er niet: gewoon je werk doen en de gemeenschap dienen, ja, zelfs als dat betekent dat je iemand helpt die je haat. Haat vernietig je niet met meer haat, maar met liefde en goedheid.

Lees meer over:
Gemeenschapszin hitte

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties