Zweden verloochent westerse waarden

Geen categoriejun 21 2014, 9:00
Hele schoolklas besneden
Onderwijsambtenaren in het Zweedse Norrköping hebben ontdekt dat één schoolklas van dertig meisjes in zijn geheel besneden is. Dat meldt de Zweedse krant The Local. Op twee meisjes na moesten de slachtoffers de zwaarste vorm van genitale verminking ondergaan. De clitoris en schaamlippen worden dan volledig weggeknipt, waarna men de opening vrijwel volledig dichtnaait.
Het blijkt, dat er tijdens de net begonnen zomervakantie al 60 meisjes het slachtoffer geworden zijn van deze barbaarse praktijken, die haaks staan op alle westerse waarden waarvoor Europa zich sterk zegt te maken. Het zal mij benieuwen wat muts Malmström hiervan vindt. Doorgaans heeft mevrouw Malmström de mond vol over vrouwenrechten enzoverder, maar het zou me niet verbazen als het nu oorverdovend stil blijft.
Vrouwenbesnijdenis is sinds 1982 illegaal in Zweden. Er staat vier tot tien jaar celstraf op. Ook Zweden die in het buitenland verblijven en hun dochters of familieleden laten besnijden, zijn strafbaar. Niettemin noemt onderzoekster Sara Johnsdotter de besnijdenis 'non-nieuws':

''Het zou vreemd zijn als er niet zoveel meisjes worden besneden in een klas met meisjes uit landen waar dit nu eenmaal gebeurt''.

'Omdat het daar nu eenmaal gebeurt', zegt deze maatschappelijk werkster. Ze zijn daar in Zweden knettergek aan het worden. Niet voor niets voert het land de ranglijst aan van de meeste asielaanvragen in heel de EU.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten