41535618494 8bfeba9b6c c

Elseviers Thiessen misbruikt Nederlandse nederlaag om met politieke bagger te gooien naar Engelse ''populisten''

Opiniejul 11, 16:00
Nederland heeft verloren van Engeland in de halve finale van het EK, en zoals altijd zijn er die niet kunnen omgaan met een sportieve nederlaag. Een perfect voorbeeld hiervan is Elsevier Weekblad-columnist en oud-VVD tassendrager Mark Thiessen, die de sport met politiek vermengt en begint te baggergooien.
Thiessen kon het niet laten om de politieke situatie in Engeland erbij te slepen, waarbij hij premier David Cameron de schuld geeft van de Brexit en de daaropvolgende chaos in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Thiessen heeft Cameron met zijn referendum populisten zoals Boris Johnson en Liz Truss de deur geopend. Hij beweert dat deze leiders het land aan de rand van de afgrond hebben gebracht en dat Groot-Brittannië nu "armer, zieker, hongeriger en meer gestrest" is.
Thiessens analyse is een typisch voorbeeld van linkse hysterie die elke gelegenheid aangrijpt om rechtse politiek en populisme zwart te maken. Hij gaat zover om de recente verkiezingsnederlagen van de Conservatieven te vieren als bewijs dat de Britten genoeg hebben van populisme. Hij prijst Labour-leider Keir Starmer voor zijn gematigde campagne, maar vergeet dat het juist de radicale linkse politiek is die vaak de grootste schade aanricht.
Thiessens klaagzang is niet meer dan een goedkope poging om zijn eigen politieke vooroordelen te bevestigen. Hij negeert gemakshalve de voordelen van Brexit en de wens van de Britse bevolking om soevereiniteit terug te winnen. Het is typerend voor de elite om met de vinger te wijzen en populisme te demoniseren, terwijl ze zelf vervreemd zijn van de zorgen van de gewone burger.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Nederland verloor van Engeland op het veld, maar het is beschamend om te zien hoe sommige Nederlanders, zoals Thiessen, deze sportieve nederlaag misbruiken voor politieke vuilspuiterij. Sport en politiek zouden gescheiden moeten blijven, maar voor sommige opportunisten is niets heilig in hun strijd om hun politieke punt te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten