frits bosch column

-Frits Bosch- De top 10 meest onzinnige uitspraken

Opinieokt 12 2023, 14:00
Er zijn nogal wat onzinnige uitspraken die met grote regelmaat gedaan worden in de politiek én in de media. DDS-columnist Frits Bosch heeft tien van dergelijke uitspraken op een rijtje gezet. -- De redactie.
1. “Immigratie is van alle tijden”
Hoezo is immigratie van alle tijden? Welke immigratie, waar, wanneer, welke immigranten? Deze frase wordt veelvuldig gebruikt door lieden die menen dat alle sluizen opengezet moeten worden om massa-immigranten ruim baan te geven, ookal wordt het land van aankomst er door ontregeld. Deze frase is indoctrinerend bedoeld en ieder die het ermee oneens is, is xenofoob. Ook de Universele Verklaring van Mensenrechten (1948) wordt dankbaar ingezet. Hoi polloi stinkt erin. Stel je teweer tegen deze frase bedoeld om je in een discussie over dit onderwerp monddood te maken en je in de hoek te zetten.
2. “Kansenongelijkheid moeten we tegengaan”
Deze frase is om makkelijk te scoren. Wat bedoel je met “gelijke kansen”. Over welke kansen hebben we het dan? Er zijn vele factoren die ervoor zorgen dat kansen ongelijk zijn, te beginnen bij de wieg waarin je geboren bent. Kansen kunnen nooit gelijk zijn. Je kunt hooguit ernaar streven dat de omstandigheden voor ieder zo optimaal mogelijk zijn om te kunnen presteren. We streven naar emancipatie en dat ieder z’n stinkende best doet.
3. “Wij leggen de focus op bestaanszekerheid”
Bestaanszekerheid is het huidige modewoord. Als je naar bestaanszekerheid streeft zit je goed als politicus. Maar wat bedoel je ermee? Welke zekerheid van welk bestaan? Hoe wil je die zekerheid garanderen? Inkomensgarantie is een vernietiger van motivatie en inspanning. Bedoel je een garantie tot de deur of op lange termijn? Bestaanszekerheid is een holle frase. Loop niet achter lieden aan die je dit soort flauwekul op de mouw spelden.
4. “De mens is een massa vernietigingswapen”
Dit zegt de VN baas socialist Antonio Guterres Het is een schandelijke uitspraak. Het lijkt een oproep tot vernietiging van de mens. Guterres behoort tot de groep anti-humanisten. Schande dat deze man nog deze functie bekleedt. Hij ondersteunt de klimaathysterie.
5. “Vrouwen worden onderdrukt in het tyrannieke patriarchaat”.
Dit is een geliefde kreet van radicale feministen. Ze hebben een klap van de marxistische molen meegekregen. Vrouwen worden allang niet meer achtergesteld. Ze weten steeds vaker belangrijke posities te bemachtigen, vooral bij instellingen. Mannen die betere papieren hebben worden buitengesloten, gediscrimineerd, op weg naar diversiteit en inclusie “als een afspiegeling van de samenleving”. Het is racisme ten top, maar ‘het doel heiligt de middelen’ naar goed communistisch gebruik.
6. “Vrouwen worden niet bepaald door biologische kenmerken.”
Woke slaat toe leidend tot idiotie die zich ook uitstrekt tot de taal. Genderidiotie is een nieuwe religie, bij gebrek aan beter. Ieder die zich hier niet aan houdt wordt gecanceld en buitengesloten; het is een element van facisme. Deze religie is vooral populair op universiteiten. Het leidt tot uitsluiting van ongelovigen.
7. “Fascisme is rechts.”
Dit is de succesvolste framing van links, die echter onjuist is. Fascisme heeft alle kenmerken van links en geen kenmerken van rechts. Fascisme streeft naar een maakbare samenleving op weg naar de utopie. Het kan zich voordoen in socialisme of corporatisme. Fascisme is gericht op collectieven of het totale collectief waarbij ieders werkzaamheden gericht zijn op het floreren van de staat. Vrijheid van meningsuiting wordt tegengegaan. Conservatisme, rechts, is wars van al deze kenmerken. Laat je niet door links aanpraten dat fascisme rechts is! Laat je dit scheldwoord niet welgevallen.
8. “Islam is een religie van liefde”.
Lees de bron, de Koran, dan weet je genoeg.
9. “Socialisme of communisme komen de samenleving ten goede”.
Het is onjuist. Noem mij één goed functionerende socialistisch of communistisch land. Het is er niet. Kwalijk is dat in het Westen marxisme in een ondergedoken en moeilijk herkenbare vorm aanwezig is in identiteitsbeleid en woke. Het leidt tot autocratie en fascisme. Dat is de route die diverse westerse landen, waaronder Nederland, afleggen. Net als in het socialisme en communisme leidt het tot achteruitgang, dwang en ten slotte ondergang, maar in de ondergedoken vorm duurt het wat langer.
10. “Nederland is een gaaf land.”
Dit de bekende holle frase van demissionair premier Mark Rutte. Nederland wás een gaaf land. Rutte heeft er in dertien jaar eigenhandig voor gezorgd dat ons land zwaar verloederd is geraakt. Deze grijnzende opportunist was een ramp voor Nederland. Rutte was de slechtste premier ooit. We zijn blij dat Rutte vertrekt in de hoop dat we nu eindelijk een zinnige leider krijgen.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?”, “Feminisme op de werkvloer” en ''Kafkaistan''.
kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten