frits bosch column

- Frits Bosch - Geert Wilders is de niet te missen oppositieleider. Ga zo door!

Opinieapr 20 2023, 9:00
Onlangs heb ik een uurtje uitgetrokken om op YouTube de video’s van de Tweede Kamer te herbekijken waarin Geert Wilders, fractievoorzitter van de PVV, uitpakt tegen vooral Mark Rutte, VVD, Wopke Hoekstra, CDA en vooral Sigrid Kaag, D66. Het is smullen geblazen. Ik heb veel bewondering voor de wijze waarop hij dit doet.
Alle drie zijn geen partij voor Wilders in het debat. Hij maakt ze in met ‘kluif en uitjes.” Hij is zeer welbespraakt en to the point. Hij stelt vrij simpele vragen waar ze alle drie geen raad mee weten en ze geven - ook bij veelvuldig herhalen - geen antwoord. Ze brabbelen maar wat. Wilders zit al 25 jaar in het parlement en kent alle dossiers van binnen en buiten. Hij kan op ieder moment oorvijgen uitdelen als dat nodig is. En we weten allemaal dat het meer dan nodig is. Rutte 4 is destructief in de overtreffende trap. Zal het kabinet voor of na de zomer vallen? Roept u maar!
Vele ‘beschaafde’ Nederlanders vinden Wilders te hard. Ze houden niet van zijn ‘toon’. Ze huiveren ervoor om op hem te stemmen. Ik heb mensen in mijn kennissenkring die exact verwoorden wat Wilders voorstaat, maar nee, dan stemmen ze toch liever VVD. Ik heb er nu iemand bij die in de Gemeenteraad sinds jaar en dag voor de VVD zat, maar nu is overgestapt naar BBB, “Caroline is briljant! En Rutte is ver voorbij de houdbaarheidsdatum.” Dat Caroline briljant is moet nog blijken naar mijn smaak.
Ik wens de beveiligers van Wilders succes toe. Zonder Wilders is er geen pragmatische oppositie. Hij is de onbetwiste oppositieleider, en al zo lang. Dit mag nog wel eens gezegd worden. Ga zo door!
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten