shutterstock 540652045

Anton van Schijndel (FVD Amsterdam): De "Agenda Autoluw" beleid moet worden teruggedraaid, het zorgt nu voor een parkeerchaos!

Binnenlandapr 20 2023, 10:00
De coulante houding van Amsterdam ten aanzien van parkeerovertredingen tijdens de ramadan heeft geleid tot verontwaardiging bij omwonenden en politieke partijen. De VVD en JA21 hebben hun zorgen geuit over de vermeende positieve discriminatie van moslims in de stad tijdens de heilige maand. Volgens FVD Amsterdam heeft de stad dit zelf over zichzelf afgeroepen met haar doorgeslagen anti-autobeleid.
"De stad heeft deze chaos over zichzelf afgeroepen. Halsema's onwrikbare anti-autobeleid heeft geleid tot de sluiting van honderden parkeerplaatsen in Osdorp. Tijdens de ramadan komen moslims van overal naar de moskee, en de meesten komen met de auto. Wij zijn zie daar nu de gevolgen van in Osdorp", aldus Anton van Schijndel, de fractievoorzitter van de FVD Amsterdam.
Van Schijndel vervolgde dat het "Agenda Autoluw"-beleid van de stad moet worden teruggedraaid en dat alle automobilisten meer vrijheid moeten krijgen om de wegen te gebruiken en hun voertuigen te parkeren.
De controverse heeft het debat over de manier waarop Amsterdam met vervoer omgaat opnieuw doen oplaaien, waarbij sommigen beweren dat het beleid van de stad onterecht gericht is op automobilisten en onnodige verstoring van het dagelijks leven veroorzaakt.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
Ondertussen beweren voorstanders van het stadsbeleid dat ze nodig zijn om congestie en vervuiling tegen te gaan en duurzame vormen van vervoer te promoten. Naarmate het debat vordert, valt nog te bezien hoe de stad zal reageren op de kritiek en of er in de toekomst wijzigingen zullen worden aangebracht in haar transportbeleid. GroenLinks en D66 kennende zullen ze doof zijn voor deze kritiek. Hun groene agenda moet de Amsterdammer door de strot worden geduwd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten