-Frits Bosch- Op het ministerie van Buitenlandse Zaken werken racistjes

-Frits Bosch- Op het ministerie van Buitenlandse Zaken werken racistjes

Frits Bosch is columnist voor De Dagelijkse Standaard.

Politici, media en ambtelijke top reageerden geschokt op het rapport over racisme bij het het Ministerie van Buitenlandse Zaken, BuZa. Diep geschokt reageerde minister Wopke Hoekstra op het rapport van Omlo dat op zijn ministerie institutioneel racisme plaatsvindt.

Logisch dat Hoekstra geen Excuses kon aanbieden in Suriname als baas van een door en door racistisch departement. Rutte kwam weg met een smoes, Kaag moet naar Suriname. Wat een moment om met dit rapport naar buiten te komen. De Excuses zijn hypocriet, dat begrijpt iedereen. Sigrid Kaag heeft Hoeksta dit nagelaten. Ze sprak ach en wee in ontwikkelingslanden maar was baas van racisten. De hoogste ambtenaar Paul Huijts verklaarde “Dit is niet wie we willen zijn”. Nee, maar blijkens het rapport ben je het wel, lieve schat! Voormalig diplomaat Ed Kronenburg zegt “dat het wel erg ver gaat om incidenten als institutioneel racisme te bestempelen. Dat betekent dat het eerder regel dat uitzondering is en dat herken ik niet.” Toch wel. Het rapport toont dat het n-woord regelmatig te horen was in een ultiem denigrerende betekenis. Het racisme is ministerie breed. Ontkennen helpt niet. Wat is hier aan de hand?

Ik ben geen psychiater maar mijn inschatting is dat we hier te maken hebben met gedeformeerde mensen in de gedeformeerde groepscultuur. Binnen deze groepscultuur moeten nieuwe werknemers zich hieraan conformeren of anders exit. Dat zorgt ervoor dat deze cultuur voortgezet wordt en zichzelf versterkt in een afschuwelijk old boys network. Het is mede daardoor duidelijk dat ambtenaren enkel kunnen toetreden uit links en links-liberale hoek. We praten dan over VVD, D66, CDA. Links en racisme gaan blijkbaar heel goed samen. Dat blijkt ook uit de ministers op dat ministerie. Allemaal racistjes? Misschien niet per se maar de betreffende ministers hebben nooit iets gedaan om de verwerpelijke cultuur te keren of een halt toe te roepen. Wisten ze het niet. Wat denkt u zelf? Laten we eens zien wie die ministers waren.

Kabinet Rutte 3, 2017-2022, Halbe Zijlstra VVD, 26-10-17 tot 13-218, hij moest opstappen “voorgelogen door z’n ambtenaren, Sigrid Kasg, waarnemend D66 13-218 tot 7-3-18, Stef Blok, VVD, bekend van failed nation Suriname, 7-3-18 tot 24-5-21, Sigrid Kaag, D66, 24-5-21 tot 7-9-21, Tom de Bruijn D66, 7-9-21 tot 24-9-21, Ben Knapen CDA 24-9-21 tot 10-1-22, kabinet Rutte 4 Wopke Hoekstra CDA 10-1-22 tot heden. Dit gaat uitaard pari passu verder terug: allemaal VVD, D66 en CDA ministers. En toen ook nog PvdA. Allemaal reuze betrokken bij de Derde Wereld als BuZa zijnde. Allemaal racistjes? Mogelijk niet maar ik wil wel mijn walging uitspreken voor dit zich elite wanende tuig. Dit is het ultieme schorem van onze samenleving. Wat een minachting heb ik voor dit soort lieden.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

De vraag is nu: wat is hieraan te doen? Ik moet denken aan de door mij bewonderde zwarte filosoof en econoom Thomas Sowell: “je kunt mensen niet verbieden racistisch te denken. Gedachten kun je niet uitbannen. Het heeft zich vastgeklonken in het brein. Het enige wat je vermag te doen is discriminatie verbieden in woord, geschrift en gedrag.” Dat lijkt me een begin maar niet voldoende. Ik moet er niet aan denken dat dit vullis hier zonder straf mee wegkomt. Vervolgens naar de psychiater ermee, maar wel zelf betalen. En als dit ooit nog eens gebeurd exit, met een schop onder de kont. Bij het aantreden van Eon Musk bij Twitter ontsloeg hij 80% van het personeel en Twitter verbeterde. Laten we dat ook doen met BuZa, weg met deze bullshitters.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

-Frits Bosch- Op het ministerie van Buitenlandse Zaken werken racistjes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties