Screen Shot 2022 09 02 at 204600

Sietske Bergsma: Woede en onmacht, Nederland afglijdend naar een 'failed state'

Opiniemei 11 2023, 19:00
Opiniemaakster en jurist Sietske Bergsma heeft op Twitter haar onvrede geuit over de staat van Nederland, waarbij ze beweert dat het land is veranderd in een 'failed state'. Haar opmerkingen richten zich met name op de vermeende ondermijning van de rechtsstaat en het gebrek aan veiligheid, bescherming en rechtvaardigheid in de samenleving. Laten we eens kritisch kijken naar haar beweringen.

'Trial by media' was een jaar of twintig geleden echt een breuk met de rechtsstaat gedachte. Dat deed je niet, want "onschuld tot bewezen" etc. Dus óf de media zijn meer sensatiebelust geworden of de rechtsstaat is zo aangetast, het vertrouwen in de rechtspraak m.n., dat je nu…

116
Reply
Bergsma begint haar tweet met het verwijzen naar een tijd waarin 'trial by media' als een schending van het rechtssysteem werd beschouwd. Ze suggereert dat de media tegenwoordig meer sensatiebelust zijn geworden of dat de rechtsstaat zelf dermate is aangetast dat er nu sprake is van een soort 'volksrechtspraak'. Ze concludeert dat Nederland een 'failed state' is geworden, waar schijn, linkse ideologieën en narratieven belangrijker zijn dan veiligheid en rechtvaardigheid.
Ons geliefde land lijkt inderdaad te veranderen in een 'failed state', waar criminelen vrij spel hebben en talloze gebieden in de stad zijn veranderd in no-go areas. Het is hoog tijd dat we deze verontrustende realiteit onder ogen zien.
De recente gebeurtenissen in Nederland hebben het vertrouwen in de rechtsstaat ernstig aangetast bij veel Nederlanders. Het nieuws is bezaaid met berichten van (straat)geweld, drugshandel en criminaliteit die schaamteloos gedijen in onze samenleving. Het lijkt erop dat criminelen de vrije hand krijgen, terwijl eerlijke burgers zich gevangen voelen in een web van onveiligheid en angst.
In veel gebieden in onze steden durven mensen niet meer veilig over straat. Deze no-go areas, ooit bloeiende gemeenschappen, zijn veranderd in broedplaatsen van criminaliteit en geweld. De autoriteiten lijken machteloos en zijn niet in staat om de veiligheid van hun burgers te waarborgen. Het recht op een veilige leefomgeving, een fundamenteel recht van ieder individu, wordt met voeten getreden. Dit probleem begint zich nu ook in een middelgrote dorpen zoals Pijnacker-Nootdorp te manifesteren.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het falen van ons justitiële systeem is even schrijnend als schokkend. Criminelen worden onvoldoende gestraft en kunnen ongehinderd hun destructieve praktijken voortzetten. Onze politie, die in het verleden symbool stond voor rechtvaardigheid en bescherming, lijkt nu overbelast en onderbezet. De handen van onze wetshandhavers zijn gebonden, terwijl de criminaliteit onverminderd voortwoekert. Sietske Bergsma heeft gelijk dat Nederland een failed state is geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten