shutterstock 1557959825

Telegraaf columnist Leon de Winter: CO2-paniek wordt gebruikt als ideologisch wapen door elites

Opiniemei 03 2023, 10:00
In zijn column in de Telegraaf van vandaag beweert Leon de Winter dat de Nederlandse energietransitie zinloos is omdat de elites niet van wijken weten en bereid zijn tientallen miljarden over de balk te gooien. Hij suggereert dat de energietransitie voornamelijk wordt gedreven door een ideologisch en politiek wapen, namelijk het dodelijke globale gevaar van CO2.
Volgens De Winter zou het ultiem urgent zijn om het bestellen van spullen in Azië te staken, maar hij vraagt zich af of onze elites daartoe bereid zijn. Hij stelt dat het afschaffen van scheepsverkeer, luchtverkeer en autoverkeer wordt bepleit door bevlogen klimaatgroepen en dat we in de toekomst terug zullen moeten naar vrome, nederige eenvoud om de aarde te redden.
De Belgische chemicus Ferdinand Meeus wordt geciteerd als hij stelt dat om de groene energietransitie te bereiken, wereldwijd elke dag een kerncentrale bijgebouwd zou moeten worden of elke dag 1500 windmolens. Hij voegt eraan toe dat dit natuurlijk niet gaat gebeuren.
De Winter suggereert dat de paniek rondom verschillende crises, waaronder CO2-paniek, wordt aangejaagd en uitvergroot door elites om hun agenda's door te drukken. Hij pleit voor een wantrouwende houding ten aanzien van de agenda's van onze leiders.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Dit wantrouwen leeft bij een groot deel van de bevolking. De roep in Westerse landen om parlementaire enquêtes neemt toe rond de gang zaken van de energietransitie. Mochten de parlementaire enquêtes negatief uitvallen voor betrokken (ex) bestuurders en lobbyisten dan moet men worden vervolgd voor het aanrichten van veel schade aan de economie én het milieu. De burger betaald dit harde gelag en heeft het volste recht om dan koppen te zien rollen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten