screen shot 2023 11 20 at 205333

Aanslagpleger Thierry Baudet 'herkend als scholier van het Wessel Gansfort College, rond 15 jaar oud'

Politieknov 20 2023, 18:30
De idioot die een aanslag heeft gepleegd op Thierry Baudet, in Groningen, wordt door een flink aantal middelbare scholieren herkend. Het zou gaan om een scholier van het Wessel Gansfort College. Zijn leeftijd wordt geschat op 15 - maar dat kan ook 14 óf 16 zijn. "15 jaar? En dan al zo verrot," is het oordeel online.
Volgens De Blauwe Tijger - de uitgeverij die in Groningen zit - gaat het dus om een scholier van een jaar of 15. Zijn school is bekendgemaakt, zijn naam nog niet. Wel zijn er beelden verspreid waarop het gezicht van dit stuk gajes duidelijk te zien is. GeenStijl heeft die beelden gepubliceerd, wat betekent dat wij dat natuurlijk óók kunnen doen.
Je ziet in gevallen van terrorisme en zaken als 'eerwraak' heel vaak dat ervoor gekozen wordt om een joch van 15 in te zetten; als zo'n dader jonger dan 16 is komt hij er namelijk met een veel lichtere straf vanaf, normaal gesproken. Of zelfs met helemaal geen straf.
De vraag is nu dus of dit een geplande actie was, waar meerdere mensen bij betrokken waren, of dat het een "spontane" terreurdaad was van een enkeling? Wat we wél weten is dat het een gepland FVD-evenement was. Het was niet zo dat Baudet opeens, zomaar even, besloot een kroegje binnen te lopen.
Nee. Het was een echt FVD event. Van tevoren aangekondigd. De dader zal daarvan op de hoogte zijn geweest. Je kunt er dus vanuit gaan dat hij het in ieder geval gepland heeft. De enige vraag die dan nog over blijft is: had hij steun van medestanders? Waren er meer linkse gekke straatterroristen bij betrokken?
Opvallend is dat de aanslagpleger duidelijk erg veel schade probeerde aan te richten. Op deze slowmotion beelden zie je dat hij de fles probeert te breken met de eerste klap en daarna een stekende beweging maakt naar Baudets keel. Als je dit ziet lijkt het er dus op dat de terroristische jongen hoopte dat het glas zou breken waarna hij Baudet in een keel zou kunnen steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten