image3

Algemene ledenvergadering BVNL stelt Eerste Kamerlijst en lijsttrekkers Provinciale Staten vast

Politiekdec 12 2022, 9:25
Belang van Nederland (BVNL) heeft zaterdag tijdens haar eerste algemene ledenvergadering in haar bestaan de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer en de lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld. Partijleider Wybren van Haga heeft aangegeven dat zijn partij in alle provincies meedoet aan de verkiezingen en dat de verkiezingen cruciaal zijn om het wanbeleid van het huidige kabinet te stoppen.
Oud-gedeputeerde Eric de Bie wordt de lijsttrekker voor de Eerste Kamer. De Bie is vol overtuiging betrokken bij de BVNL en zal zich hard maken voor een lagere energierekening, het schrappen van dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers en het scheppen van een beter ondernemersklimaat met meer banen. Oud-senator Ben Swagerman staat op de tweede plaats op de lijst, gevolgd door oud-Kamerlid Harry Wijnschenk op de derde plaats.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Van Haga is blij met zijn top 3 voor de Eerste Kamer en benadrukt dat zij ruime politieke ervaring hebben. Hij roept op om op 15 maart te stemmen om het afbraakbeleid van het huidige kabinet tegen te houden en om voor BVNL te stemmen om zo het wanbeleid van het kabinet te stoppen en de hardwerkende boeren te beschermen tegen onteigening en verplichte uitkoop. BVNL zal zich hard maken voor een beter ondernemersklimaat met meer banen en een lagere energierekening.
De lijsttrekkers van de Provinciale Staten bestaan uit:
● Provincie Noord Holland: dhr Ennio Senese
● Provincie Zuid Holland: Kieskring Den Haag: dhr Dick Kooij, Kieskring Leiden: dhr Marcus Rolloos, Kieskring Rotterdam/Dordrecht: dhr Peter van der Velden 
● Provincie Flevoland: dhr Harry Wijnschenk
● Provincie Utrecht: dhr René Dercksen 
● Provincie Brabant: dhr Eric de Bie 
● Provincie Zeeland: dhr Robert Brunke
● Provincie Groningen: dhr Robert Pestman 
● Provincie Friesland: dhr Johan Talsma
● Provincie Drenthe: dhr Arjen Schuiling
● Provincie Overijssel: dhr Roy van Aalst 
● Provincie Gelderland: dhr Arjan de Kok
● Provincie Limburg: mevr. Imke Emons
Met deze mensen wil BVNL het gaan doen. Zij kiezen echt voor ervaring. Er staan veel mensen op de lijst die politieke ervaring hebben op gedaan lokaal of provinciaal. ''15 maart is dé kans om de tandem Rutte/Kaag te stoppen. Dat is nu meer nodig dan ooit tevoren,” aldus Wybren van Haga. Iedereen moet gaan stemmen om zo af te rekenen met de Nederlandhaters van het partijkartel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten