annemarie van gaal

Annemarie van Gaal bekritiseert wetsvoorstel de Jonge: Eigendom van een woning is een basisrecht!"

Politiekjun 26 2023, 14:00
Annemarie van Gaal heeft in haar column in de Telegraaf kritisch gekeken naar het optreden van Hugo de Jonge als minister van Volkshuisvesting. Ze uit haar verbazing over de titel die De Jonge heeft gekregen en betoogt dat eigendom van een woning een basisrecht is dat niet mag worden aangetast. Van Gaal deelt haar zorgen over het wetsvoorstel van De Jonge, waarbij de gemeente bepaalt aan wie een woning verkocht mag worden.
Van Gaal bekritiseert de term "volkshuisvesting" en associeert het met middeleeuwse praktijken waarbij machtige landheren het volk bepaalden hoe ze gehuisvest moesten worden. Ze benadrukt dat dit niet meer past bij deze tijd. Ze wijst erop dat het onrechtvaardig is dat mensen die hard hebben gewerkt en een woning hebben gekocht, niet vrij zijn om hun woning te verkopen aan de hoogste bieder. Ze stelt vragen over de grenzen van dit beleid: moeten woningen alleen verkocht worden aan mensen met bepaalde inkomens, beroepen, religies of achtergronden? Van Gaal benadrukt dat het eigendom van een woning een fundamenteel recht is dat nooit ter discussie mag staan.
Van Gaal verwijst naar het wetsvoorstel van De Jonge waar dinsdag over gestemd zal worden in de Tweede Kamer. Ze uit haar bezorgdheid over het feit dat het CDA, de eigen partij van De Jonge, groot voorstander is van dit voorstel. Ze vraagt zich af welke andere politieke partijen zich tot het communisme aangetrokken voelen.
Wybren van Haga, Kamerlid van BVNL, steunt de column van Annemarie van Gaal en plaatst op Twitter een bericht waarin hij zijn instemming betuigt. Hij deelt haar zorgen over het wetsvoorstel van De Jonge en suggereert dat de stemming in de Tweede Kamer zal onthullen welke partijen volgens hem een communistische wolven in schaapskleren zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is belangrijk om het recht op eigendom van een woning te waarborgen en te respecteren. Een beleid waarbij de overheid bepaalt aan wie een woning verkocht mag worden, roept terecht zorgen op over individuele vrijheid en de rol van de overheid. We zijn erg benieuwd of de VVD haar liberale veren heeft ingewisseld voor communistische veren. De uitkomst weten we morgenmiddag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten