screen shot 2024 03 28 at 102459jpg

Baudet heeft weer gelijk: Het gasverbod faalt hard! Provincie Utrecht terug aan het gas

Politiekapr 26, 20:00
Een nieuwe dag, een nieuw bewijs dat Thierry Baudet gelijk heeft. Terwijl de elite in Den Haag blijft dwepen met hun groene dromen, toont de realiteit ons een ander verhaal. Het debacle rondom het gasverbod van de Rutte-kabinetten is nu in volle glorie zichtbaar. Het was Baudet die als een van de weinigen de onhaalbaarheid en de waanzin van het gasverbod benadrukte. Nu, terwijl provincies zoals Utrecht noodgedwongen terugkeren naar gas, moet zelfs de grootste criticus erkennen: Baudet had weer eens gelijk.
De situatie is nijpend in Utrecht, waar het stroomnet zó overbelast is dat zonder 'fossiele' maatregelen geen huis meer gebouwd kan worden. Wat een ironie: de groene revolutie die ons van het gas af moest helpen, dwingt ons nu op onze knieën terug naar het begin. En het is niet alleen Utrecht die kreunt onder de groene last; ook in Flevoland en Gelderland staat men voor vergelijkbare problemen. De oplossing? Meer gasturbines en op piekmomenten zelfs de publieke laadpalen voor elektrische auto's uitzetten. Zoveel voor die duurzame utopie.
Dit is de bittere vrucht van een beleid dat meer draait om goede sier maken in internationale klimaatkringen dan om echt haalbare, zinvolle energietransities. Waar was de planning? Waar was het realisme? Baudet riep het al jaren van de daken: dit beleid zou leiden tot chaos, en zie hier het resultaat. Het Nederlandse energiebeleid, een lappendeken van wensdenken en inefficiëntie, is tot falen gedoemd gebleken.
En nu, terwijl huishoudens en ondernemers in de kou worden gezet door stroomuitvallen en knipperende lampen, lijkt het dat de enige logische oplossing het herintroduceren van gas is. Een stap terug, letterlijk, om te redden wat er te redden valt.

Precies waarvoor #FVD al jaren waarschuwt. 👇🏼 Stroom is geen realistisch alternatief voor aardgas. Ons stroomnet is niet berekend op zoveel zonnepanelen, elektrische auto’s en warmtepompen. Aardgas is een onmisbaar onderdeel van onze energie-infrastructuur. Er afscheid van…

Image
1.0K
Reply
Laat dit een les zijn voor de beleidsmakers die te snel en te roekeloos hun oren hebben laten hangen naar groene idealen zonder de gevolgen grondig te overdenken. Laat het ook een overwinning zijn voor het realisme en voor politici als Baudet, die onvermoeibaar strijden tegen de stroom van kortzichtigheid en inefficiëntie.
Het is tijd om de feiten onder ogen te zien en het roer drastisch om te gooien. We hebben een energiebeleid nodig dat gebaseerd is op realistische doelen en technologieën die werkelijk haalbaar zijn, niet alleen in theorie maar ook in de praktische uitvoering. Baudet's gelijk is bitterzoet, maar het biedt wel een kans om eindelijk de juiste koers te vatten. Nederland, laten we deze kans niet verspillen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten