tiktok g562080770 1920

Robert F. Kennedy Jr. WOEST om op handen zijnde BAN van TikTok: "Ik stap naar de rechter!"

Buitenlandapr 27, 8:30
De onafhankelijke Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. vindt het ongekend wanstaltig dat de Amerikaanse overheid op koers ligt om TikTok te verbieden. Op X maakt hij daarom bekend dat hij naar de rechter stapt om die ban ongedaan te maken. Want, zegt hij, het is allemaal slechts theater bedoeld om mensen het idee te geven dat Amerika "tough on China" is. Ondertussen worden talloze Amerikaanse ondernemers die werken via TikTok hierdoor beschadigd.
Amerika heeft maandenlang gesproken over een mogelijk verbod op TikTok. Dat is nu officieel in de maak. Als TikTok niet verkocht wordt - of niet grotendeels - voor januari 2025, dan mag de app daarna niet meer gebruikt worden in the States. Dit omdat TikTok een wapen zou zijn van de Chinese communistische partij.
Robert F. Kennedy Jr. - de zoon van Bobby F. Kennedy Jr. en de neef van John F. Kennedy - verzet zich daartegen. Kennedy doet mee aan de presidentsverkiezingen, als onafhankelijk kandidaat, en laat weten dat hij naar de rechter stapt vanwege het TikTokverbod. Dit omdat zo'n verbod in strijd met de Amerikaanse grondwet zou zijn.

I’m going to file a lawsuit challenging the TikTok ban on Constitutional grounds. Don’t be fooled — the TikTok ban is not about China harvesting your data. That's a smoke screen. Intelligence agencies from lots of countries, especially ours, are harvesting your data from…

38.9K
Reply
"Ik ga een rechtszaak aanspannen om de TikTok-verbod uit te dagen op grond van de grondwet," schrijft RFK Jr. "Laat je niet misleiden — het verbod op TikTok gaat niet over China dat je gegevens oogst. Dat is een rookgordijn. Inlichtingendiensten van veel landen, vooral die van ons, oogsten de hele tijd je gegevens overal."
Sterker nog, gaat hij verder, "TikTok is niet eens in meerderheid in Chinese handen, en het bedrijf stemde ermee in zijn gegevens achter een Amerikaanse firewall te plaatsen." Dat was al een flinke concessie voor het bedrijf. Maar, zegt RFK, "de regering-Biden heeft die deal afgewezen."
"Congres en de administratie begrijpen niet dat TikTok een ondernemersplatform is voor duizenden Amerikaanse jongeren," stelt hij daarop. "Ze willen hen benadelen alleen maar om te doen alsof ze streng zijn tegenover China."
"Het TikTok-verbod is weer een voorbeeld van hoe geen van beide politieke partijen scrupules heeft over het opofferen van je vrijheden, rechten en keuzes, wanneer het hun politieke belangen dient," concludeert hij.
Als er een Amerikaans verbod komt is de kans groot dat Europa zeer binnenkort hetzelfde doet. De EU volgt immers steeds weer in Amerika's voetsporen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL achter onze boeren. Daarom werken we samen met EerlijkEten om onze lezers in staat te stellen voor een goede prijs heerlijk, vers Néderlands voedsel te kopen. Bestel nu een geweldige vleesbox of Allrounddoos van EerlijkEten en proef het verschil met het voedsel uit supermarkten! 
De Nederlandse Amerikaan Adam Curry liet eerder al weten in podcasts - onder andere die van zichzelf - dat hij de oorlog van de autoriteiten tegen TikTok volstrekt belachelijk vindt. De man die podcasts feitelijk heeft uitgevonden heeft gezegd dat andere apps en overheden inderdaad dat soort data al lang verzamelen van gebruikers.
Daar voegde Curry aan toe dat Meta (Facebook) en Google willen dat TikTok verboden wordt omdat de app veel effectiever is en succesvoller dan hun eigen apps. Het gaat hen natuurlijk niet om privacy, maar om geld. Alle adverteerders zitten tegenwoordig op TikTok. Dat kost Meta en Google bakken vol geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten