Filmpje! Martin Bosma: De grondwet als haatmiddel tegen het 'klootjesvolk'

Filmpje! Martin Bosma: De grondwet als haatmiddel tegen het 'klootjesvolk'

Martin Bosma (PVV) in de Tweede Kamer

De Grondwet wordt misbruikt als haatmiddel tegen het klootjesvolk aldus Martin Bosma gisteren in het debat over het toevoegen van een Algemene Bepaling aan de Grondwet. Een Grondwet moet er zijn om racisme en discriminatie tegen alle groepen in de samenleving tegen te gaan.

https://youtu.be/SZoiuk2_Lqs

De Grondwet wordt misbruikt om de democratie buitenspel te zetten en groepen uit te sluiten volgens Martin Bosma. Bepaalde groepen worden uitgesloten bijvoorbeeld doordat geen andere baan meer kunnen krijgen omdat zij PVV'er zijn. Dit fenomeen is ook wel bekend als berufsverbot. Men heeft het vooral gemunt op het 'klootjesvolk' die kritisch is op het kabinetsbeleid.

Bosma ziet niet in waarom Nederland met deze bepaling in de Grondwet democratischer zal worden. Gaan de verkiezingen beter verlopen? Krijgen mensen meer invloed op het democratisch proces in de Tweede Kamer door correctieve referenda? Wordt het beleid transparanter? Bosma ziet niet door het opnemen van deze bepaling dat dit allemaal ten goede zal veranderen.

De SP heeft gisteren ook nog geprobeerd om de PVV als racistisch weg te zetten terwijl in Amsterdam onder het stadsbestuur waarin in de SP in het college zetelt juist etnisch wordt geprofileerd. Waarbij de blanke Amsterdammer de klos is. Bosma zegt daarom ook terecht; "Laten we vechten tegen dat racisme, laten we vechten tegen die discriminatie."

Deze wijziging is een klassiek voorbeeld van mist opwerpen. Het is ook een vorm van symboolpolitiek. Het kabinet denkt door de Grondwet te wijzigingen de Nederlander voor de gek te houden houden. Het wekt de schijn dat het kabinet de zorgen van de burger omtrent de betonrot van onze democratie serieus neemt terwijl dit niet zo is. Men drinkt een glas, doet een plas en alles blijft zo als het was.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
PVV Martin Bosma grondwet Video

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties