shutterstock 1903308592

BREEK! Tweede Kamer ontruimd: politie staat overal... UPDATE: 'Pakketje met teddybeer en bedrading aan Wilders geadresseerd'. UPDATE 2: 'Stoffen poes'

Politiekapr 13 2023, 12:50
Dit is brekend nieuws: het Tweede Kamergebouw is momenteel afgesloten. Het is nog onduidelijk waarom dit het geval is. Wel weten we dat alle commissiezalen ontruimd zijn. De parlementsleden kunnen hun werk momenteel dus niet doen, en voelen zich ongetwijfeld niet veilig. UPDATE: het ging om een pakketje aan Geert Wilders. UPDATE II: het ging om een 'stoffen poes.'
Wat hier aan de hand is, is in de kern wél duidelijk: er zal een bedreiging zijn. In de meeste gevallen betekent dit dat bijvoorbeeld een serieuze bedreiging geuit door een totale mongool. Ook moet je denken aan verzonden poederbrieven en dergelijke, zoals onlangs gebeurd is met de hoofdaanklager in de zaak tegen Donald Trump. Die ontving een brief met "witte poeder" erin. Dat kan natuurlijk levensgevaarlijk zijn.
Dit artikel wordt later geupdatet.
UPDATE
Volgens de NOS gaat het om een "incident in de postkamer." Er zou een "verdacht pakketje" zijn aangetroffen. De beveiliging wil dat echter nog niet bevestigen.
Momenteel staan er iets van tien agenten buiten bij het parlementsgebouwen, en ook binnen staan er agenten. Zij zijn dus wel echt met iets bezig. Er zou politie zijn aangekomen met de afkorting TEV op hun baggage. Dat staat mogelijk voor Teamleider Explosieven Veiligheid.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Gek genoeg is de personeelsingang gesloten, maar is de bezoekersingang wél open.
UPDATE II
Goed nieuws: alles is weer vrijgegeven. Het lijkt dus om vals alarm te gaan. In de loop van de dag horen we ongetwijfeld meer.
UPDATE III
Geert Wilders maakt zojuist bekend op Twitter dat het pakketje aan hem geadresseerd is. Volgens de PVV-leider zat er een 'teddybeer met bedrading' in het pakje, wat natuurlijk duidde op de mogelijkheid dat het om een bom ging.
"Gelukkig zonder explosief," schrijft Wilders, "en dus niet gevaarlijk. Maar gezellig is anders."
UPDATE III
En er is nieuw nieuws: Geert Wilders geeft aan dat het om een misverstand ging. Er zat geen teddybeer met draadjes in, maar een "stoffen poes" die met "goede bedoelingen" verzonden was naar hem.
Much ado about nothing, met andere woorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten