Caroline van der Plas (BBB) woest op boerenhater Jesse Klaver (GL): 'Geef boeren niet de schuld van woningnood'

Caroline van der Plas (BBB) woest op boerenhater Jesse Klaver (GL): 'Geef boeren niet de schuld van woningnood'

Caroline van der Plas is leider van de BoerBurgerBeweging (BBB). Bron: De Dagelijkse Standaard

GroenLinks-leider Jesse Klaver vindt dat we een gebrek aan woningen hebben in Nederland omdat er te veel boeren zijn. Caroline van der Plas van BBB reageert daar ijzersterk op. "Een valse tegenstelling," noemt ze het, waarna ze er op wijst dat het kabinet al jaren bewust veel te weinig woningen bouwt.

Jesse Klaver heeft het woningtekort maar weer eens aangegrepen om wat boerenhaat te verspreiden. Want als er één bevolkingsgroep is waar deze man een hekel aan heeft dan zijn het boeren. Dat is in principe wat gek, je zou denken dat GroenLinksers het boerenleven juist wel kunnen waarderen, maar nee, niets is minder waar. Ze hebben de mond vol van een 'natuurlijk' leven, maar feitelijk zijn het stuk voor stuk stadse stoepenpoepers.

En dus krijg je dit soort achterlijke tweets:

Caroline van der Plas reageert

Het slaat natuurlijk als een kut op een drumstel. Dat vind ik niet alleen, nee, dat vindt Caroline van der Plas ook. Het Kamerlid voor BBB (BoerBurgerBeweging, dus niet Build Back Better) denkt daar net zo over. Ze reageert dan ook gepikeerd op de populistische antiboerenpropaganda van haar collega-Kamerlid.

"Wat een valse tegenstelling weer," aldus Van der Plas. "De boer de schuld geven van de woningnood. Stop daar toch mee."

Want, zegt ze terecht, "meerdere kabinetten hiervoor [gaven] geen impulsen om [de] woningbouw in [Nederland' op te schroeven." Als absoluut "dieptepunt" noemt ze vervolgens het jaar 2014. "Er werden toen slechts 45.000 woningen gebouwd." Dat zijn dus minder nieuwe woningen dan asielzoekers in heel veel jaren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het kabinet houdt de woningmarkt bewust klein. Er wordt weinig gebouwd terwijl er jaarlijks wel vele duizenden en nog eens duizenden 'nieuwkomers' naar ons land komen. Ondertussen kopen grote, rijke investeerders de huizen op die er zijn, waardoor de prijzen stijgen en de gewone Nederlander eigenlijk geen koopwoning meer kan betalen. Vervolgens komt zo'n groene gek als Klaver langs om boeren de schuld te geven.

Er worden, kortom, heel vieze spelletjes gespeeld, zowel met woningen als met boeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer