20220125 tweede kamer caroline van der plas bbb

Caroline van der Plas eist plenair debat om de agrarische sector en visserij te redden!

Politiekdec 06 2023, 12:00
Vanmiddag wordt de nieuwe Tweede Kamer benoemt. Van der Plas gebruikt dat moment om tijdens de regeling van werkzaamheden een plenair debat aan te vragen over de agrarische sector en visserij die worden geteisterd door overheidsterreur. "De toekomst van onze sector staat op het spel!" roept ze, en ze heeft geen ongelijk. De aanwijzing van Natura 2000-gebieden, de afbouw van mestderogatie, de verlaagde GLB-premies, en de aanvallen op de bodemberoerende visserij - het zijn allemaal symptomen van een overheid die haar eigen voedselproducenten de nek omdraait.

Morgen vraag ik plenair debat aan over alles wat op dit moment afkomt op agrarische sector en visserij. Debat volgende week of die week erop te houden. Met NIEUWE Tweede Kamer en hoop dan ook op brede steun van de nieuwe Kamer want de toekomst van de sector staat op het spel!👇

Image
960
Reply
Maar Van der Plas is niet zomaar iemand. De fractievoorzitter van BBB heeft laten zien de afgelopen jaren niet bang te zijn om de Tweede Kamer de harde waarheid te vertellen. Nu eist ze een breed gedragen debat, en wel nu! Met de nieuw gekozen Kamerleden hoopt ze op een frisse wind door de stoffige gangen van de politiek. Een Tweede Kamer die kiest voor de boerenstand en de visserij in plaats voor klimaathysterie.
En dan hebben we het nog niet eens over Rutte gehad. De man die demissionair premier is, maar zich gedraagt alsof hij keizer Nero zelf is, lachend terwijl Rome - of in dit geval, onze agrarische sector - brandt. Zijn recente uitspraken dat de verkiezingen geen invloed hebben op de klimaatdoelen zijn een klap in het gezicht van elke hardwerkende boer en visser in dit land. Ook veel kiezers voelen zich door opstelling van Rutte totaal niet serieus genomen. Het is pure minachting wat deze demissionaire premier weer laat zien. Rutte heeft totaal geen boodschap aan de verkiezingsuitslag van 22 november.  
Het is tijd dat de politiek wakker wordt geschud. Caroline van der Plas is niet alleen de stem van de boeren; ze is de stem van het gezond verstand. Het debat dat ze aanvraagt is niet zomaar een debat; het is een strijdkreet voor het behoud van ons platteland, onze tradities, en onze toekomst. Onze voedselvoorziening mag nooit in gevaar komen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hypocrieten van het partijkartel, en dus ook met Pieter Omtzigt. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het ranzige globalistische partijkartel elke dag weer te slopen.
We staan op een kruispunt. Laten we hopen dat de nieuwe Kamerleden de moed hebben om de juiste keuze te maken. Voor onze boeren, voor onze vissers, voor Nederland. Hopelijk geven ze hiervoor een aftrap in het plenaire debat volgende week.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten